Вхід | Реєстрація

Надія Мякушко: "Влада має управляти процесом, а не піднімати бурю"

Сьогодні після Всеукраїнської селекторної наради з питань запобігання поширенню інфекційних захворювань заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко зробила заяву щодо ситуації в Полтавській області. Вона підтвердила, що в понеділок на щотижневій нараді голова облдержадміністрації Валерій Асадчев заборонив чиновникам говорити про ГРВІ та грип. На думку Надії Мякушко, таке доручення є абсолютно правильним, оскільки оцінка ситуації є справою лікарів. Водночас заступник голови облдержадміністрації наголосила: "Заборонивши говорити, це не означає – не робити і не вживати тих заходів, які необхідні для запобігання поширенню епідемії ГРВІ та, не дай Бог, грипу".
До слова, Полтавщина перше засідання надзвичайної протиепідемічної комісії провела у п’ятницю вранці, 30 жовтня, за кілька годин до засідання Кабміну, на якому були прийняті відомі рішення.
"На той час ми, знаючи ситуацію у кількох областях Західної України, вже мали повну інформацію по області, зріз справ по всіх містах і районах, і вже тоді розробили перші заходи, як діяти. І відбулося чи не відбулося б засідання Кабінету Міністрів України, але робота на Полтавщині зранку 30 жовтня вже розпочалася. До того ж, Полтавщина була першою областю, де, без будь-яких вказівок, із марлі з мобілізаційного резерву почали виготовляти марлеві пов’язки багаторазового використання. У суботу вже було організовано 80 робочих місць у Полтаві й 50 – у Кременчуці для виготовлення таких марлевих пов’язок. Ми їх безкоштовно роздавали працівникам транспорту, медичним працівникам, міліції, працівникам торгівлі, людям, які працюють у громадських місцях", – повідомила Надія Мякушко.
"У понеділок вранці за дорученням голови облдержадміністрації Валерія Асадчева, без будь-яких інших вказівок, ми отримали на Харківському заводі "Хімреактив" субстанцію "Оксолін", і вже вчора ввечері Лубенська фармацевтична фабрика почала виготовлення оксолінової мазі для забезпечення нашого регіону, і при потребі інших регіонів, у достатній кількості, – продовжила Надія Мякушко. – Також Лубенська фармацевтична фабрика з понеділка виготовляє медичні маски, бо між звичайною маскою, якою люди користуються на вулиці, і маскою, яка потрібна медичним працівникам, є суттєва різниця. Так от Лубенська фармацевтична фабрика виготовляє медичні маски, і вони будуть спрямовані все-таки на якісний індивідуальний захист медичних працівників. Адже завдання в Полтавській області стоїть таким чином, щоб зберегти здоровими медичних працівників, аби вони могли надавати допомогу людям. Але навіть на випадок хвороби медичного працівника, особливо в сільській місцевості, у нас розроблені мобілізаційні плани по всій області, визначено, хто прийде працювати на його заміну, де він буде жити, на чому їздити, тобто хто в кожному селі області буде надавати медичну допомогу у випадку хвороби штатного медичного працівника".
"Але всю цю роботу ми робимо спокійно, без накручування паніки, без зайвого розголосу, бо так має працювати влада, вона має управляти процесом, а не піднімати бурю. Зауваження Прем’єр-Міністра України вважаю некоректним, а її оцінку роботи такою, що не відповідає стану справ у Полтавській області", – завершила думку Надія Мякушко.
До речі, щоденно Головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації оприлюднює інформацію щодо кількості хворих на ГРВІ та грип у Полтавській області, яка зокрема розміщується на офіційному веб-сайті Полтавської облдержадміністрації в рубриці "Інформація щодо ситуації по грипу", про що поінформовані засоби масової інформації.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2009, 10:08 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації