Вхід | Реєстрація

Броня від сонця

Броня від сонця
Кореспондент «ЕХО» у пошуках сонцезахисного крему відвідала шість точок продажу косметики та п’ять аптек. Результати невтішні.

Що потрібно знати перед придбанням сонцезахисного крему?
День-другий — і ми гайнемо засмагати на пляжі до річок та морів. Однак наслідком довготривалої або неправильної засмаги можуть стати пекучі відчуття на червоній облізлій шкірі.
Для того, щоб захиститись від таких проблем, потрібно дотримуватися елементарних речей: не засмагати в обідній час (з 11‑ї по 15 годину) і користуватися сонцезахисними кремами.
Проте обрати засіб, який дійсно допоможе, не так вже й просто. Є кілька нюансів, на які потрібно зважати при виборі сонцезахисного крему. Насамперед ви не повинні керуватися припущенням: чим яскравіша та дорожча бляшаночка — тим краще.
Фахівці стверджують: перше, на що потрібно звернути увагу — це склад товару. Отже, сонцезахисний крем працює тільки тоді, коли у ньому є такі компоненти, як оксид цинку (zinc oxide), титаніум діоксид (titanium dioxide) або авобензон ((avobenzone). Остання складова без перших двох не досить стійка. Якщо у кремі немає жодної з названих речовин — найбільш імовірно, що ви хочете придбати ароматизований вазелін.
Крем потрібно наносити не менше ніж за п’ятнадцять хвилин до виходу на сонце. Якщо засіб не водостійкий, його варто наносити кожного разу після купання. Звертаємо увагу на рівень захисту, який повинен бути від 15 і вище. Часто у магазинах залишається минулорічний товар, а термін придатності засобу зазвичай варіює від одного до трьох років.
Крім крему, існують інші засоби, з допомогою яких можна уберегтися від сонця. Наприклад, олійка та спрей. Їх називають легкими варіантами захисту шкіри і застосовують тоді, коли вже є хоч якась засмага.

Чи у Кобеляках можливо придбати дієвий засіб від сонячних променів?
Отже, при покупці товару ми повинні поглянути на склад, ступінь захисту, водостійкість і термін придатності сонцезахисного крему. Озброївшись цими знаннями, автор статті вирушила у пошуки ідеального сонцезахисного засобу. Проте завдання виявилось досить непростим.
На нашому ринку товарів найбільш широко представлені косметичні засоби двох марок: «Біокон» (20–40 грн.) та Eveline (15–26 грн.). Лише в одному магазині пощастило побачити сонцезахисну продукцію від марки Garnier (60–65 грн.). У аптеках засобів від сонячного проміння практично немає. У одній з них був представлений товар марки Sun (29–45 грн).
Проте, як не дивно, проблема навіть не у малій різноманітності товару на кобеляцьких поличках, а в терміні його придатності. Тільки в одній торговій точці вдалося побачити засіб, виготовлений у 2010 році.
— Вам ще не завезли свіжий товар? — цікавлюсь уже в іншому магазині.
— Поки не продадуть старе, свіже ніхто завозити не буде, — обурилась запитанню продавець.
Цікаво, а хто ж купує цей застарілий товар? Звичайно ж ми, дорогі читачі! Напевне, тому, що нам соромно довго розглядати засіб, тим часом як продавець уже починає невдоволено прицмокувати і «вбивати» нас поглядом. Чи, можливо, не вистачає часу, щоб детально вивчити товар? Зрештою, нормальний засіб знайти можливо, а серед продавців є і привітні. Головне — піклуватися про своє здоров’я і знаходити час, щоб захистити свою шкіру. Якщо ж ви все-таки не вбереглися, фармацевти при сонячних опіках рекомендують використовувати Пантестін, Вундехіл, Рятівник, Аптекар-Фітокрем або старий добрий засіб — сметану.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2010, 11:26 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. SisteriK / 28 серпня 2023, 09:02
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації