Вхід | Реєстрація

Новосанжарські дітлахи малюють мрії

Новосанжарські дітлахи малюють мрії
На початку червня вихованці дитячого навчального закладу «Лелеченька» стали призерами Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку.
Конкурс під назвою «Мрії про подорож» був приурочений Дню захисту дітей. А його організатором виступила київська туристична фірма «Супутник».
Вихованці «Лелеченьки», котрі вже мали досвід створення справжніх картин разом із провідними новосанжарськими художниками, і зараз приємно здивували своїми талантами. На чолі з керівником студії «Дивосвіт» Наталією Лозицькою та вихователем Аліною Луценко вони створили три оригінальні картини. У творчому процесі задіяли як акварельні та олійні фарби, так і допоміжний оздоблювальний матеріал. Усього дітки із вихователями створили три таких картини, які втілювали їхні заповітні мрії про літо. Перша мрія була про відпочинок — літо, море, сонце. Друга — про подорож до Англії. Але найбільше подобалася самим маленьким майстрам третя картина — із мрією про підводну подорож.
— На цій картині із підручного матеріалу дітки зробили субмарину. А в її віконця вставили свої фотографії та ще фото нашого мера — Андрія Реки, — розповідає, посміхаючись, Наталія Лозицька, — До картини склали і веселий віршований підпис. Усе це відправили на конкурс.
Чекати на результат довелося недовго. Якраз 1‑го червня — у День захисту дітей — до дитячого садка завітав директор туристичної фірми «Супутник» Віктор Зінченко. Він подякував своїм маленьким землякам за чудові картини і вручив завідуючій дитсадком Світлані Левицькій диплом за ІІ місце у конкурсі.
— Віктор Анатолійович був просто в захваті від наших картин! — говорить Світлана Василівна, — І всі члени журі конкурсу також. Наші дітки їх просто вразили своєю творчістю.
Разом із дипломом Віктор Зінченко презентував дитячому закладу книгу «АРТ-ідеї». У ній вміщено безліч нових креативних ідей, які маленькі вихованці зможуть уже в недалекому майбутньому втілити в життя. Що ж до трьох конкурсних картин, то наразі вони виставлені у Київському будинку вчителя. Потім їх перенесуть до Музею сучасного образотворчого мистецтва України. А це значить, що на оригінальні роботи новосанжарських дітлахів зможуть подивитись і самі кияни, і гості столиці.
— До речі, картина із субмариною та Андрієм Рекою в нас користується найбільшим ажіотажем, — додає насамкінець Наталія Лозицька, — І ми вже навіть створили до неї дві копії. Одна зберігається у нас, а іншу забрав собі на згадку наш мер!

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації