Вхід | Реєстрація

Нові Санжари приймали туристів

Нові Санжари приймали туристів
З 9 по 11 червня у ліску, неподалік інкубаторно-птахівничої станції, пройшов традиційний щорічний турзліт. На протязі трьох днів учні з різних шкіл району лазили по деревах, змагалися у конкурсній програмі та просто насолоджувались активним відпочинком.
Туристичний зліт, який цього року провели 46‑й раз, вже традиційно став улюбленим для багатьох учнів та педагогів. Адже турзліт — це не лише можливість позмагатися у спортивній вправності, винахідливості та кмітливості. Це ще й гарний привід зустрітися зі старими друзями та чудова можливість завести нових. Турзліт — це ще й вечірнє багаття, пісні під гітару і традиційні комарині укуси. Це своєрідна лісова романтика. І цього року, щоб її скуштувати, на зліт приїхали 24 команди із 18 шкіл району. Усього — 160 учасників. Перед початком першого дня змагань всі — учні та педагоги — вишикувалися на невеличкій затишній галявині неподалік табору. Тут усіх із початком турзльоту вітали представники влади — заступник голови районної ради Борис Федоренко, заступник голови РДА Анатолій Мокляк, начальник відділу освіти Микола Таран. Потім із графіком змагань та суддівською бригадою юних туристів ознайомила директор БДЮТ Наталія Дашко.
Після вітальних слів представники влади мали змогу пройти табором і хоч на невеликий проміжок часу долучитись до бурхливого туристичного життя. Чиновники встигли і біля багаття посидіти, і похвалити табірних кухарів, і позахоплюватися майстерністю учасників на смузі перешкод. Саме з особисто-командної першості на ній і розпочався перший день змагань. Потім на команди ще очікували змагання у командній техніці та конкурсна програма.
Протягом трьох днів у лісі лазили, стрибали, бігали та безперестанку клацали карабінами учасники турзльоту. А в п’ятницю їх знову зібрали на тій-таки галявині, щоб підвести підсумки і вручити нагороди. Отже, у спортивній програмі серед старшої групи найкращий результат показали туристи із Сухої Маячки, другою була команда з Полузір’я, третьою — із Нехворощі. До речі, нехворощани дуже дякували за можливість виступу своїм спонсорам — сільському голові Юрію Любимському, директору школи Михайлу Лук’яненку та приватному підприємцю Віктору Дубовичу. А от команди Руденківки та Драбинівки дякували районній раді за надану можливість придбати сучасне туристичне обладнання.
У середній групі перемогу святкувала команда Руденківки, другими були туристи із Сухої Маячки, третіми — із Богданівки. У конкурсній програмі краще всіх у старшій групі виступила команда із Малої Перещепини, другими стали туристи із Маячки, третіми — із Нехворощі. У середній групі трійку призерів конкурсної програми склали команди із Богданівки, Лівенського та Стовбиної Долини. Крім цього, організатори визначили в командах найкращих спортсменів, яких відзначили медалями. Команди ж отримали за вдалі виступи кубки та пам’ятні призи. Завдяки підтримці районних служб та організацій, турзліт пройшов організовано та без надзвичайних ситуацій. І не приніс його учасникам нічого, окрім радості та задоволення.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2010, 11:58 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації