Вхід | Реєстрація

Полтавщина має трьох хворих на грип і скандал з Прем’єр-міністром

4 листопада на всеукраїнській селекторній нараді, яка транслювалась у прямому ефірі кількох українських телеканалів, відбувся скандал через гучну промову губернатора Полтавської області Валерія Асадчева. На відміну від доповідей за участю представників від інших областей, під час спілкування Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з губернатором Полтавщини розмова перейшла на значно вищі тони.
— Ситуація на Полтавщині достатньо стабільна, хоча, чесно кажучи, ми самі ще не можемо зрозуміти яка вона є, — розпочав свою доповідь Валерій Асадчев. — Мені здається, що те, що ми проводимо ці селектори — тільки нагнітає ситуацію. От я вам приведу цифри, у нас на ОРЗ захворіло 10 000 людей, із них госпіталізовано 410. З них з підозрою на грип всього — 77. А виявили реально грип у трьох осіб! І то — звичайний сезонний грип. Тому я думаю, що інфекцію по всій Україні ми розносимо такими селекторними нарадами. Мені здається, чиновникам пора припинити лікувати народ. Ми з вами Юлія Володимирівна не лікарі — ми пацієнти. Хай лікують народ лікарі і тоді все буде нормально.
Також Валерій Михайлович наголосив, що на сьогодні область «нашила» близько 150 тисяч пов’язок, але зауважив, що «Партія регіонів» «нашила» їх 500 тисяч і роздає безкоштовно. Потім він розкритикував цінову політику відносно пошиву марлевих пов’язок. Та розповів про проблему з пов’язками, які не дозволяють завести в країну через митницю. Згадав губернатор і про іншу ситуацію, а саме (цитуємо): «Епідемію всіх контролюючих органів у всіх закладах медицини. Вона налетіла як саранча, аптеки всі позакривалися. Вони тільки тим і займаються, що готують документи, бумажки і звіти».
Прем’єр-міністр назвала промову губернатора — політичною.
— У всіх зараз жилавки ходять просто від того, що ви говорите, — звернулася до Асадчева Юлія Тимошенко. — Люди по 18 годин на добу, лікарі, керівники всіх рівнів, в тому числі міністерств, працюють, щоб захистити життя людей, а від таких безвідповідальних демагогів сьогодні йде той посил, який абсолютно дезорієнтує роботу.
Наприкінці розмови з губернатором Юлія Володимирівна попрохала відключити телезв’язок з Полтавською областю і сказала, що через таких губернаторів починається розбрат.
Проте як би там не було, але жителів Полтавщини доповідь губернатора повинна тішити, адже нині ми маємо лише три випадки звичайного сезонного грипу на всю область, а це означає, що приводу для паніки немає.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, "ЕХО з регіону"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2009, 11:57 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації