Вхід | Реєстрація

Вкладав депозит — отримай панчохи

Одна з найбільших кредитних спілок Кременчука почала видавати депозити товарами: годинниками, панчохами, простирадлами та телевізорами. Майже всі речі вже були у використанні, тож депозитна видача перетворилась у «елітний секонд-хенд». Проблемні депозити бентежать тих, хто вклав гроші у банки й кредитні спілки вже більше року. Головною проблемою для звичайних людей стали вклади у кредитних спілках. Одна з найбільших подібних установ в нашому місті та й в Україні пішла шляхом — повернення депозитів будь чим.
«Останні шість місяців над нами постійно знущаються, — каже Валентина Іванівна, пенсіонер, вкладник «ПКС», — коли ми несли сюди свої гроші, нас зустрічали з посмішками, як важливих персон. Зараз й розмовляти з нами не бажають. Відкритим текстом кажуть — Ви гроші не отримаєте, чого сюди приперлися. Ну хіба так можна. Відсотки не сплачують, повертати депозити не бажають, максимум що можна отримати, це 100 гривень на місяць. І списують їх з тіла депозиту, навіть не з відсотків. Коли ж на дверях з’явилося оголошення про повернення депозитів речами, які були вилучені у тих, хто не може сплачувати кредити, ми взагалі в таке й повірити не могли. Однак нам їх намагаються видати за корисні, нові, ще й ціни свої власні вигадують, а якщо не бажаєш їх брати, то вас «перекинуть» у самий кінець черги, — ви ж не бажали брати те що пропонували».
Взагалі-то, повернення депозитних коштів шляхом придбання коштовних речей через установу в яку ви вкладали гроші, доволі популярне. Банки продають конфісковані у боржників автівки, орг. техніку, однак система продажу значно відрізняється від засобів, які використовують у кредитних спілках. Конфісковане майно оцінюють, повний список усього конфіскату розміщують на сайті банку. Кожен бажаючий може подати заявку на придбання товару. Найкращим для банку є продаж до того як конфісковані товари передадуть на аукціон. Тоді банк отримує більше коштів. Саме тому працівники банків доволі часто обдзвонюють власників депозитів та пропонують їм придбати машини, абощо саме за рахунок не сплачених депозитів. Після потрапляння «товару» на аукціон, оцінювання проходить у два етапи: перше оцінювання, і друге — зменшення вартості на 30 %. Практично 80 % банківського кредитного конфіскату проходить етап продажу через аукціон.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 листопада 2009, 09:49 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації