Вхід | Реєстрація

Полтавська область стала лідером в Україні

Полтавська область стала лідером в Україні
19 червня відбулася XVII звітно-виборна конференція Полтавської обласної організації Української народної партії, на якій було підбито підсумки дворічної роботи та обрано керівні органи організації на наступні два роки.
Головою ПОО УНП делегати конференції переважною більшістю голосів знову обрали Сергія СОЛОВ’Я. Депутат Полтавської районної ради Сергій АНТОНЮК обраний його першим заступником, семиразовий чемпіон України з розв’язування шахових композицій Валерій КОПИЛ – заступником голови обласної партійної організації.
Конференція також затвердила склад Ради, Проводу та Контрольно-ревізійної комісії ПОО УНП.
Розпочинаючи свій звіт, голова Полтавської обласної організації УНП Сергій СОЛОВЕЙ зазначив, що ці два роки організація прожила в руслі загальних тенденцій і процесів у суспільстві, назвавши ситуацію, в якій нині опинилася Україна, „періодом контрреволюції”.
Він відзначив, що сьогодні в місцевих радах Полтавщини 401 депутат, у тому числі 36 сільських, селищних, міських голів – представників УНП, і що незважаючи на досить складні умови, жоден депутат не залишив лави партії.
В останні два роки за Полтавщиною закріпилося кліше „уенпістської області”, адже це єдина область в Україні, де в цей період головою облдержадміністрації був член УНП Валерій АСАДЧЕВ, представники УНП очолювали чотири райдержадміністрації (Шишацьку, Полтавську, Новосанжарську, Машівську), у п’яти районах члени УНП працювали заступниками голів РДА, більше 30 партійців були начальниками та заступниками начальників управлінь і відділів як в області, так і в районах. Роботу представників УНП у виконавчій владі області Сергій СОЛОВЕЙ назвав „неоціненним капіталом усієї партії”, бо за цей час Полтавщина твердо посіла лідируючі позиції в Україні практично в усіх галузях як виробництва, так і соціального розвитку.
Він навів дані Держкомстату, які були оприлюднені вже після звільнення однопартійців з керівних посад у виконавчій владі Полтавщини. За підсумками минулого року Полтавська область посіла перше місце в Україні за наповненням Державного бюджету. За підсумками першого кварталу цього року Полтавщина – перша в Україні за рівнем соціально-економічного розвитку.
С.СОЛОВЕЙ відзначив, що за останні роки Полтавщина стала найпотужнішою аграрною областю в Україні: тут забезпечили найбільший збір урожаю зернових, збільшили поголів’я худоби, на Полтавщині надоюють кожен 5-й літр українського молока.
Райони, які очолювали представники УНП, займали перші місця в області за більшістю показників розвитку.
Показовим є такий факт: Сергій АНТОНЮК став головою Полтавської РДА у січні 2008 року. Рівень розрахунків за газ у районі був низьким (близько 40%). У квітні 2010 року його район розраховувався за газ майже стовідсотково.
Заслугою члена УНП Миколи ДОЛИНИ є те, що підприємства нафтогазового комплексу стали платити до бюджету Новосанжарського району в кілька разів більше, ніж раніше. А коли він почав наводити лад у земельних відносинах, районна рада, очолювана нашоукраїнцем Ю.ЛЕБЕДИНОМ, протизаконно висловила йому недовіру, наслідком чого стала відставка з посади голови РДА. С.СОЛОВЕЙ нагадав, що М.ДОЛИНА понад рік боровся за свої права і з допомогою своїх однопартійців був поновлений на посаді у грудні минулого року.
На сьогодні представників Української народної партії у виконавчій владі області практично не залишилось. І якщо голів державних адміністрацій та їх заступників звільнили законним шляхом – у зв’язку з приходом нового Президента, то керівників відділів нова влада витісняє, змішуючи писати заяви „за власним бажанням”.
Партія може похвалитися успіхами й у місцевому самоврядуванні. Прикладом реалізації партійного гасла „Купуй українське!” є робота Лубенського міського голови, висуванця від УНП Василя КОРЯКА: у Лубнах на потреби громади закуповується виключно вітчизняна, передусім місцева продукція: від продуктів харчування до меблів для шкіл і лікарень.
Голова ПОО УНП відзначив ефективну роботу депутатів-однопартійців у Гадяцькій і Лубенській міськрадах, Миргородській, Новосанжарський райрадах, Шишацькій селищній раді. Водночас він піддав критиці тих депутатів, які не звітуються або проводять формальні звіти перед громадою, зауваживши, що на майбутніх виборах слід врахувати це при висуненні кандидатів від партії.
Єдино правильним назвав С.СОЛОВЕЙ рішення про самостійну участь партії у минулих президентських виборах. Область на них показала сьомий результат в Україні. Голова ПОО УНП акцентував на ролі кожного партійця в загальному результаті. Він навів приклад села Поділ Великобагачанського району, де член партії Ніна КРАХМІЛЕЦЬ одна завдяки своїй агітаційній роботі забезпечила 10% голосів за кандидата від УНП. Однак, були і випадки заробітчанства.
У своїх виступах делегати конференції справедливо дорікали і народним депутатам, які майже не брали участі в агітації за Ю.КОСТЕНКА, не бувають в області, не зустрічаються тут з однопартійцями, виборцями.
Одним з головних здобутків минулих виборів С.СОЛОВЕЙ вважає залучення до партійної роботи нових людей, серед яких відомий аграрій, Герой України Семен АНТОНЕЦЬ.
Відзначив керівник обласної організації УНП і зростання лав партії, особливо виділивши Семенівську та Київську в м.Полтаві районні організації, які за два роки удвічі збільшили чисельність.
По закінченні звітно-виборної конференції провела перше засідання новообрана Рада ПОО УНП, яка визначила завдання на найближчий місяць.

Довідково. Сергій СОЛОВЕЙ. 44 роки. Народився в селищі Шишаках на Полтавщині. Має історичну і юридичну освіту. Закінчив також Національну академію державного управління при Президентові України. Магістр управління суспільним розвитком.
18 років працював у маленькій сільській школі на Дніпропетровщині та заступником директора обласної гімназії для обдарованих дітей на Полтавщині. Відмінник освіти України, лауреат Всеукраїнського конкурсу „Вчитель року-2000”.
У березні 2005 року призначений головою Шишацької районної державної адміністрації, у жовтні того ж року – керівником апарату Полтавської облдержадміністрації. У 2007 році призначений заступником голови ОДА.
Будучи головою райдержадміністрації, домігся збільшення надходжень від підприємств нафтогазового комплексу в районі більше, ніж у 6 разів. Район першим в області ліквідував усі борги із заробітних плат та інших виплат своїм мешканцям, має найкращі показники розвитку сільського господарства.
Апарат Полтавської ОДА під керівництвом С.Солов’я першим в Україні серед органів виконавчої влади отримав сертифікат на систему управління якістю за міжнародним стандартом ISO та посідав перше місце в державі за рівнем виконавської дисципліни.
Є головою науково-редакційної ради унікальних багатомовних видань „Полтавська енциклопедія”, „Реабілітовані історією. Полтавщина”, заступником голови редколегії полтавського тому Національної книги пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років та збірника документів „Голодомор 1932-1933 рр. на Полтавщині”. За цю роботу нагороджений орденом Данила Галицького.
4 рази обирався де путом місцевих рад на Дніпропетровщині й Полтавщині.
Одружений. Має синів Ярослава, Макара та доньку Ольгу.
У квітні 2010 року звільнений з посади заступника голови новим головою Полтавської ОДА.

Автор: Настя ТОПОЛЯ, прес-служба УНП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 червня 2010, 09:55 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації