Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відбулося засідання постійної комісії

У Кобеляках відбулося засідання постійної комісії

20 вересня під головуванням Тетяни Коваленко відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту, інформаційної сфери, депутатської діяльності, регламенту, забезпечення законності і правопорядку.

У роботі комісії взяли участь голова районної ради Володимир Кішінський, заступник голови районної ради Оксана Гордійко, перший заступник голови райдержадміністрації Жанна Шевцова, начальник відділу освіти райдержадміністрації Наталія Коваль, завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Віталій Детюк.

Першим було розглянуто питання про встановлення пам’ятної дошки на фасаді Білицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 2 Данилу Тимофійовичу Кусайку. Педагогічний колектив навчального закладу звернувся до відділу освіти райдержадміністрації з проханням розглянути дане питання з метою увіковічнення пам’яті учителя, колишнього директора школи, відмінника народної освіти. Наразі постійна комісія рекомендувала голові районної ради видати розпорядження «Про встановлення пам’ятної дошки на фасаді Білицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 2 Данилу Тимофійовичу Кусайку» з наступним затвердженням його на черговій сесії районної ради.

Далі депутати заслухали інформацію начальника відділу освіти райдержадміністрації Наталії Коваль про створення опорних шкіл у Кобеляцькому районі. Документами, що визначають стратегію розвитку освітніх округів, стали постанова Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року «Про освітній округ», що врегульовує питання їх створення та функціонування, зі змінами постанова Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року.  

Як зазначила доповідач, засновниками освітнього округу, опорного закладу та його філій можуть бути представницькі органи місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад та районні ради. Опорний заклад повинен бути забезпечений належним чином обладнаними спортивними об’єктами, кабінетами фізики, хімії, біології, географії та іншими, лабораторіями, навчальними майстернями, комп’ютерним і мультимедійним обладнанням, швидкісним доступом до Інтернету.

Опорний заклад є юридичною особою, має рахунки в органах Казначейства, самостійний баланс, штамп, печатку та має у своєму складі філії. Кількість учнів опорного закладу (без врахування вихованців філій), як правило, становить не менше 200 осіб. Відповідно до цього критерію, опорними у Кобеляцькому районі можуть бути такі загальноосвітні школи, як Білицька, Кобеляцькі № 1, № 2 та Бутенківська.

У підсумку обговорення комісія рекомендувала розробити відділу освіти райдержадміністрації умови проведення районного конкурсу на кращий проект опорної школи з наступним внесенням  даного питання на розгляд чергової сесії районної ради.

Потому депутати розглянули звернення громадської організації «Кобеляцьке земляцтво», районного об’єднання «Просвіта», комунального підприємства Полтавської обласної ради «Видавництво «Кобеляки» про присвоєння звання «Почесний громадянин Кобеляцького району» журналісту, автору багатьох видань, земляку Анатолію Колеснику. Члени постійної комісії одноголосно підтримали дане питання та рекомендували внести його на розгляд чергової сесії районної ради.

У контексті питання про розгляд листів та звернень, комісія також розглянула лист інструкторів по спорту Кобеляцького району з проханням винайти можливість виділення коштів з районного бюджету на придбання якісних футбольних сіток для колективів фізкультури. Як зазначено було учасниками засідання, востаннє сітки придбавалися в 2008 році. Один комплект їх коштує до 2,5 тисяч гривень. Оскільки в районі функціонує 22 колективи, то на ці цілі необхідно виділити з районного бюджету більше 50 тисяч. Дане питання комісія рекомендувала внести на розгляд постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, цін, управління майном та інвестицій.

Насамкінець, до депутатів районної ради звернувся майстер спорту України, тренер з дзюдо Володимир Перепьолкін з проханням посприяти в  облаштуванні приміщення в місті Кобеляки для проведення заняття з самбо та дзюдо для молоді району. Депутати підтримали дані наміри, обговорили можливість виділення приміщення котельні Кобеляцького НВК № 1. Це питання буде ще й обговорено на черговій сесії районної ради.


Автор: Кобеляцька районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2016, 17:01 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації