Вхід | Реєстрація

В учасників АТО забирають землю?

В учасників АТО забирають землю?

Минулого тижня невідомі засіяли пшеницею кілька полів неподалік Нових Санжар. Хоча ці землі площею 130 гектарів кілька місяців тому розподілили між учасниками антитерористичної операції. У держкомземі запевняють: за їх даними, поля є вільними і не перебувають в оренді. З огляду на це учасники АТО звертаються до поліції, аби знайти того, хто фактично займається самозахватом.

На сторінках тижневика ми кілька разів розміщували матеріали про те, як учасники АТО із Новосанжарського району «шукають» вільну землю. Так, у номері 39 ми надрукували матеріал під назвою «Землі не було — землю знайшли». У ньому розповідали про те, як активісти з числа демобілізованих військових зуміли за допомогою Держгеокадастру відшукати неподалік Нових Санжар вільні поля площею 130 гектарів. Атовці зібрали пакети документів, відвезли їх у Держгеокадастр і отримали дозволи на розробку проектів землевідведення. Сподіваються після завершення оформлення документів отримати землю у власність та розпорядитися нею на свій розсуд.

Проте минулого тижня учасникам АТО зателефонували, скажімо так, із поінформованих джерел і повідомили, що розподілені поля вже засіяли озимою пшеницею.

— Ми не знаємо, хто це зробив. Проте хочемо з’ясувати у законний спосіб. Нам у Держгеокадастрі повідомили, що ці землі є вільними. Ми на них виготовляємо документи, а тут хтось їх засіває. Зрозуміло, що це ще не наша земля. Але ж і в того, хто її засіяв, немає законного права її використовувати! — коментує ситуацію один із демобілізованих учасників АТО Едуард Коношенко з Нових Санжар.

Розібратися у ситуації атовці вирішили без надмірного галасу, використовуючи лише метод подання офіційних запитів. Спочатку звернулися до відділу Держгеокадастру у Новосанжарському районі і там отримали відповідь, що за вказаними у зверненні кадастровими номерами земельних ділянок реєстрації договорів оренди землі не виявлено. Після цього віднесли заяви до поліції, прокуратури та податкової інспекції. У запиті до податківців заявники хочуть дізнатися, чи сплачують податок за обробіток цих земельних ділянок. У зверненні до правоохоронців учасники АТО прохають виявити власника незаконних посівів, аби упередити виникнення можливих конфліктних ситуацій уже майбутньої весни. Адже до того часу багатьом із атовців вже виготовлять документи на землю і вони захочуть передати її у власність або обробляти самостійно.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 жовтня 2016, 18:49 | Нові Cанжари | Суспільство
1. poleno / 7 жовтня 2016, 21:26
такі чудні.де та вільна земля?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації