Вхід | Реєстрація

З наступаючим Новим роком, або підсумки роботи Білицької селищної ради за 2019 рік.    

Рік 2019 був надзвичайно багатий на подіїї, як для країни вцілому, так і для нашого маленького селища. Зараз він фактично закінчився, тому я думаю, слід підбити підсумки -  що стало краще, а що гірше..

На диво, як для любителів кричати "все пропало!", в селищі трапилося багато позитивних подій і змін на краще. Отже про все і по порядку.

Був проданий майновий комплекс колишнього " Білицького молочно-консервного заводу", який стояв руїною уже багато років. Зараз іде його активне переобладнання під досить потужний, як за місцевими мірками, єлеватор. Покупцем виступив місцевий фермер Жук Сергій Миколайович, який займається аграрним бізнесом на теренах Кобеляцького району вже досить давно, тому є великі шанси на вдалу "реінкарнацію" колишнього МКЗ. Багато скептиків скажуть, що ФГ "Громада", здавна відоме своїм невеликим рівнем зарплат для працюючих. Не буду заперечувати, але всерівно це нові робочі місця і краще вже така робота, ніж ніякої.

Подія номер два. Будівництво і запуск супермаркету торгової мережі "МаркетОпт" стали для нашої місцини справжнісінькою сенсацією, на магазин такого класу, біличани чекали давно. Великий асортимент товарів, зручна, чудово освітлена парковка і нові робочі місця. Знову ж таки не обійшлося і без ложки дьогтю - ціни перших днів після відкриття, виявилися тимчасовими, але це звичайний маркетиговий, тому особисто в мене це ніякого подиву не викликало. А здорова конкуренція між магазинами - це благо для покупця.

Подія номер три - був проведений поточно - середній ремонт автодороги Білики-Кобеляки. Робили як завжди - восени, добре хоч не зимою, але ями, в яких відривали колеса, таки зникли. На згадку залишили лише невеликий відрізок недоробленого шлягу, на подільському перехресті "у вербах". Там старе покриття відфрезерували, а шар нового - не поклали. Тому підрядника біличани - водії будуть пам'ятати ще мабуть довго.

Подія номер чотири. Влітку, як це і повинно бути, за кошти селищної ради був проведений ямковий ремонт, фактично всіх вулиць селища, а на вулицях без твердого покриття (так, є і такі) відсипка щебеневою сумішшю з наступним вирівнюванням, тому пересуватися, як пішки, так і на транспорті стало значно зручніше. Шкода лише, що ще радянський асфальт просто "втомлений", втратив свої єксплуатаційні можливості і тому в донедавна ще цілих ділянках, з'являються нові ями. Але з урахуванням того, що найбільший руйнівник доріг селища і навколишніх сіл, Кобеляцький цукровий завод стоїть і його "буряковози" не загиджують і не розбивають все довкола, є надія що ями ліквідують під час наступного ремонту. 

А щодо цукрового заводу, то моя особиста думка - навіть краще що він припинив свою діяльнісь і фактично знаходиться на межі розпаду, без нього в селищі стало чистіше і спокійніше. А як же робочі місця? - спитаєте ви. А кому потрібне робоче місце на 3 місяці? Людина ж не ведмідь, в сплячку не впадає..

Смішно навіть читати, тут на "Єхо" що "Астарта" створила в Білицькій сш №1 гурток робототехніки, або кинула ще якусь мізерну подачку, в порівнянні з тією шкодою що вони заподіюють своїм "господарюванням". Про це особливо детально можуть розповісти мешканці села Куст-Кущі, які вже декілька років живуть фактично без дороги, яку зруйнували "фури" з буряком..

Але повернемося до діяльності селищної ради - був проведений капітальний ремонт тротуарів (хоча ще не скрізь), у всіх мікрорайонах селища з'явилися дитячі майданчики, лави, центральний парк став схожим на парк і все селище стало значно чистіше і навіть світліше -  з потягу вночі відкривається чудовий вид і не треба гадати котра зупинка за вікном.

Велика шана і подяка всім, хто своїми руками, за досить таки скромні зарплати прибирає селище, ремонтує водогін і каналізацію, вирубує старі дерева, чагарники, косить траву і чистить дороги від снігу. Ви робите велику справу і низький уклін Вам за це..

Також, хоча, знову ж таки, це моя особиста думка, у нас непогано відлажений механізм ведення справ у селищній раді, тут вже заслуга голови, Латиша Юрія Петровича та його заступника Сергія Петрова. Не буду порівнювати з попередниками, але що таке довготривала відсутність водопостачання чи темні вулиці, біличани забули вже давно..

На цій оптимістичній ноті, можна було б і закінчити, але куди ж без темних плям..Отже, перша пляма - у Біликах вже фактично склався "торговий квартал", зона магазинів. І якщо біля Маркетопту все добре, то біля інших магазинів картина зовсім інша. Погане освітлення, лав недостатньо ( хоча раніше їх зовсім не було), не суцільні тротуари і неасфальтована парковка, яка влітку курить пилом, а восени перетворюється на багно. Я розумію, що це більше зона відповідальності підприємців, але селищна влада, теж могла б прикласти руки..

Пляма номер два - тротуари від автобусної зупинки до пожежної частини і вверх по Базарній вулиці. Недоглянуті, заросли деревами і не дочекалися ремонту, на відміну від вулиці Полтавської..

Пляма номер три - освітлення тротуару до автобусної зупинки і центрального (потенційно аварійного перехрестя) біля залізничного переїзду. Так, там випиляли аварійні тополі і там не має стовпів для вуличного освітлення, але чи точно це нездоланна проблема для селищної ради? Підрядних організацій з подібними послугами зараз безліч..

І ще цікавий факт - перед перехрестям відновили всі потрібні знаки, а от зебру чомусь не нанесли, напевне саме там діти не ходять до школи..

А щоб не закінчувати на сумній ноті - мені дуже сподобалося розуміння селищною владою потреби у лікарні, збереженні її приміщення, яке з успіхом, після створення громади, стане  і медичним і адміністративним центром селища..

І до речі, реакція на знахідку кісток скіфського періоду на березі Ворскли у мікрорайоні Поділ (читайте статью в "Єхо"), теж була на мою думку цілком адекватною і правильною з боку представників місцевої влади, тому "так тримати"!

Підсумок можливо вийшов трішки задовгий, але насправді він не вмістив і 10 частини успіхів і негараздів селища, але у нас попереду новий рік. І я думаю він буде продуктивний і багатий на події.

А нам всім, я в Новому році бажаю міцного здоров'я, достатку, хороших людей поруч і здіснення всіх планів!

І маю велику надію, що слова Ігора Миколайовича Філоненка "що Білики можуть стати великим хутором" сказані під час закриття свинарника, ніколи не справдяться..

З Наступаючим!

 

Поділитися:
28 грудня 2019, 21:46 | Блог: SKARM | Переглядів: 2114
Автор: skarm
Кількість записів: 14

Власні прозові твори різних жанрів та тематики.


1. Neznayko / 30 грудня 2019, 10:30
Пане Skarm, дякую Вам за змістовний аналіз підсумків діяльності селищної ради, додам, що і мешканці не залишалися осторонь проблем селища і дуже часто допомогали хто чим міг, хотілося щоб і надалі було так!
А ще ,підтримую Вас на рахунок слів про "великий хутір Білики" , це ми ще побачимо де буде хутір, в Біликах, чи Кобеляках!

З наступаючим і всіх гараздів Вам!
2. skarm / 30 грудня 2019, 17:20
Neznayko, щира подяка Вам за підтримку, за те що читаєте і навіть за критику - це мотивує.
Білики - дуже красиве, різностороннє селище, в якому мешкають чудові та щирі люди, з цікавим минулим і, я в це вірю, з хорошим майбутнім.
З наступаючим Новим роком і успіхів Вам у всьому!
3. orakul / 30 грудня 2019, 18:21
1.Neznayko
«ми ще побачимо де буде хутір, в Біликах, чи Кобеляках!»

Та і там і там хутір буде. Навіть із статті видно, що в районі вже все знищено. Лишилось Жуку побудувати елеватор. Елеватор і без Жука збудують. Зараз елеватори в тренді. В першу чергу їх набудують на Дніпрі, щоб прямим ходом в Бенін порт Одесса баржі із зерном гнати. Але будуть і в Бутенках і в Біликах. Тільки чому тут радіти? З України роблять постачальника зерна і руди. Більше тут нічого не буде. І люди тут нафіг нікому не нужні разом із їх хуторами. Все згорнуть і зроблять велике поле. Якщо хтось дума, що буде в кернелах і добробутах бабло стригти, так хрен він вгадав. Ну буде десяток клерків на територію бувшого району. Все. Посилання на www.ukragroconsult.com
4. orakul / 30 грудня 2019, 18:23
Звиняйте, забув. Ще буде туризм - синагоги і козацькі стани.
5. Neznayko / 30 грудня 2019, 18:44
Н-да, Оракуле, шо називається - стиць-пи...иць, більш нічого сказати по суті?
6. Ltava / 30 грудня 2019, 19:51
1.Neznayko
« це ми ще побачимо де буде хутір, в Біликах, чи Кобеляках!»


Із задоволенням слідкуватиму за змаганням між Біликами і Кобеляками !!!:))) Хоча будемо реалістами що до перспективних можливостей у цій ситуації :((
7. orakul / 30 грудня 2019, 20:03
5.Neznayko
« більш нічого сказати по суті? »

Та я ж тобі по самій суті. Ти ж статтю читай. Подія 1. Автор пише, що МКЗ стояв руїною, а тепер його Жук купив і хоче з нього зробити елеватор. ну Жук хитрий і щось зна. Він його можливо перепродасть і стане там тіпа начальником. Але МКЗ нема? Нема. Зате є згущонка в сільпо чи в маркеті. От блін чудеса які. Йдем далі. Цукровий завод стоїть і автор з цього радий, бо тіпа чито на вулицях і дороги ціліші. От і все. Автор правда називає ще подію 2 - маркет. Подія 3 - ремонт доріг. І подія 4 знову ремонт доріг плюс, можливо, не буде цукрового заводу. І його таки не буде. Автор пишучи про маркет мріє як начитався про якусь конкуренцію, ну тіпа ринок, гейропа. Так ти йому підкажи, яка у Кобеляках конкуренція. Напиши йому скільки тут магазинів закрилось коли зявивися маркет. Маркет - це монополія, а не конкуренція. Причому, монополія транснаціональна. Те саме буде із землею. Більше тут нічого не буде. А знову забув - туризм буде. Про це я і написав. Хіба не по суті? Автор видать мрійник, вірить у якесь гейропейське майбутнє. Зря вірить. Гейропа сама не зна, що її очікує. Зараз вона хоче позбавитися США і йде назближення з РФ, а тут ми зі своєю придуманною тіпа агресією. Ну нах ми їй нужні?
8. skarm / 30 грудня 2019, 20:31
7.orakul
« Автор видать мрійник, вірить у якесь гейропейське майбутнє. Зря вірить. Гейропа сама не зна, що її очікує. Зараз вона хоче позбавитися США і йде назближення з РФ, а тут ми зі своєю придуманною тіпа агресією.»

Геополітика - це звичайно добре, але ніхто з жителів вже майже колишнього Кобеляцького району, не має на неї ніякого впливу, ми всі лише можемо відчувати її наслідки. А от за лад на власному подвір’ї, вулиці - відповідаємо тільки ми самі..
А щодо мрійника - так, мрійник. Чи мріяти про щось хороше зараз не в тренді?
9. Neznayko / 30 грудня 2019, 22:41
Я вважаю, що такі, як Оракул, тільки того й чекають, щоб все було погано, все розвалилося, тільки задля того, щоб зрадіти, мовляв , а я попереджав, а я ж казав !
На це я відповім - не дождетесь!
10. Beri Mor / 31 грудня 2019, 10:15
9.Neznayko
«На це я відповім - не дождетесь!»

Та ВЖЕ діждалися!Скрізь суцільна руїна!Що ще ждати???!!!Що відкриють бариги ще один маркет і тоді заживемо?

Змінено 31.12.2019, 10:16
11. Fed654Frumos / 31 грудня 2019, 10:30
Такі незнайки народилися вже на розваллі колись могутньої і квітучої країни,тому іншого життя і не бачили.Тому відкриття якоїсь забігайлівки їм здається подією вселенського масштабу.Раніше космодроми відкривали з меншою помпою,ніж зараз магазини.
12. Neznayko / 31 грудня 2019, 10:55
Взагалі-то я народився за часів Дарагога Ліаніда Ільіча , що вважилися піком комунізму, та ще застав талони-купони-черги та пламенние речі по ящику!
Не сперечаюсь, что тоді промисловість була на відносній висоті, а як зрівняти з сьогоденням, то й на недосяжній вершині, але зараз часи інші, їх не вибирають, в них живуть та помирають! І особисто мені хочеться жити з вірою, що уже скоро все поліпшиться і Батьківщина розквітне!
Так-так, я вже бачу ці посмішки на ваших обличчях, мовляв- ще один ура-патріот! Ні, я не з майданутих! Але всім серцем хочу щастя хочаб нашим Біликам!
А от особи, що вишукують тільки негатив, я дивлюся, що нічого і не хочуть змінювати в країні, куди легше сидіти в генделику та проклинати всіх та вся, згадуючи- а от було.... та ми ж тоді...
13. Beri Mor / 31 грудня 2019, 11:30
12.Neznayko
«Не сперечаюсь, что тоді промисловість була на відносній висоті, а як зрівняти з сьогоденням, то й на недосяжній вершині,»

Ну,слава Богу,хоч не кажеш на біле чорне,як деякі .
12.Neznayko
«але зараз часи інші, їх не вибирають, в них живуть та помирають!»

В основному помирають...
12.Neznayko
« І особисто мені хочеться жити з вірою, що уже скоро все поліпшиться і Батьківщина розквітне!»

Цього не хоче тільки дурак.Але ж і дурак той,хто не бачить,що найближчим часом в кращу сторону в країні в цілому і в Біликах зокрема нічого не зміниться.Я маю на увазі простих людей.
12.Neznayko
«А от особи, що вишукують тільки негатив, я дивлюся, що нічого і не хочуть змінювати в країні, куди легше сидіти в генделику та проклинати всіх та вся, згадуючи- а от було.... та ми ж тоді...»

Особисто я вже заїбався щось змінювати в цій країні,чесно.Як тільки починаєш працювати як то кажуть "в білу",по чесному,сплачуючи всі податки,моментально вилетиш в трубу,пробував,знаю.От і приходиться петляти,як заєць,бо поставлений в такі рамки.А в генделики не ходжу принципово,не охота збагачувати бариг,та й ніколи,роботи багато,я дома,свою біленьку,під домашню буженинку..Коротше,з НОВИМ РОКОМ усіх!!!
14. orakul / 31 грудня 2019, 18:17
9.Neznayko
«Я вважаю, що такі, як Оракул, тільки того й чекають, щоб все було погано, все розвалилося, тільки задля того, щоб зрадіти, мовляв , а я попереджав, а я ж казав !
На це я відповім - не дождетесь! »

Та вже діждалися. Чи ти й цього не бачиш? Я вже не буду тобі писати про тотальний розвал економіки, але Україна вже втратила навіть частину своєї території. Скоро втратить всю землю. І це не моя вина. Ти не видумуй що я цього ждав. Я попереджав. Я хотів уникнути розвалу. Але хто мене слухав?
15. Neznayko / 31 грудня 2019, 18:27
От-от, я ж казав, я ж попереждав- гіпс снімают, кліент уезжает, всьо пропало, ми всі здохнем, аааааааааа!!!!

Щасливого Нового року Вам, Оракуле!
16. orakul / 31 грудня 2019, 18:28
8.skarm
«Геополітика - це звичайно добре, але ніхто з жителів вже майже колишнього Кобеляцького району, не має на неї ніякого впливу»

Не маємо впливу, тому що не підозрюєм про її існування. Не враховуємо при виборі влади і т.п.
8.skarm
«А от за лад на власному подвір’ї, вулиці - відповідаємо тільки ми самі..»

Відповідаємо. Тільки може так відбутися, що поки ми будемо лад наводити у нас відберуть і подвіря і вулиці.
8.skarm
«А щодо мрійника - так, мрійник. Чи мріяти про щось хороше зараз не в тренді?»

Та я не знаю що зараз в тренді. Скоріше всього, що зараз в тренді бути пришелепком. Це я не про вас. А мріяти можна. Питання тільки, про що мріяти? Бо є українська приказка про те, хто думкою багатіє. Тож мріяти треба так, щоб не бути схожим на героя приказки. А крім мрій, треба ще й головою думати. Бо якщо ми усі сядем і будемо мріяти про політ на Марс, так як ви мрієте про ЕС, то до чого ми домріємось? От уже домріялись до повного знищення економіки. Лишилось продати землю. Що далі?
17. orakul / 31 грудня 2019, 18:34
13.Beri Mor
«.А в генделики не ходжу »

Та вже й генделиків поменшало. У них же теж проблеми, як із податками, так і з відвідувачами. У одних клієнтів грошей нема, інші на заробітки здиміли, а частина взагалі спилася та вимерла. Порахуй, скільки вже генделиків зачинилося.
18. orakul / 31 грудня 2019, 18:40
15.Neznayko
«Щасливого Нового року Вам, Оракуле! »

Та за поздоровлення дякую І тобі всього найкращого у новому році. Головне, щоб побільше став розбиратися у тому що відбувається, і не слухав свідомих. Ще раз дякую. А це ось тобі до столу. Посилання на a.d-cd.net Ну хоч так, бо по тирнету більше ніяк.
19. Ltava / 31 грудня 2019, 19:14
14.orakul
«Я попереджав. Я хотів уникнути розвалу. Але хто мене слухав?»

15.Neznayko
«От-от, я ж казав, я ж попереждав- гіпс снімают, кліент уезжает, всьо пропало, ми всі здохнем, аааааааааа!!!!»


Біда в тому що ми не обговорюємо шляхи вирішення проблем, не гуртуємося для їх вирішення а продовжуємо скуптися :((
20. skarm / 31 грудня 2019, 19:23
Мені особисто дуже близька позиція Незнайки - час, в якому доводиться жити не вибирають, а постійно згадувати минуле, яке не повернеться, на мій погляд, даремна річ. Тому, роби що можеш, а потім дивися що вийшло - і виправляй помилки. Але це краще, ніж не робити нічого.
А Лтава сказала добре -
19.Ltava
«Біда в тому що ми не обговорюємо шляхи вирішення проблем, не гуртуємося для їх вирішення а продовжуємо скуптися :((
»

Щастя і взаємоповаги нам усім у Новому році!
21. Neznayko / 31 грудня 2019, 19:46
От і я про те саме, що не скажи- у відповідь почуєш- ти давай мовчи там, не понімаєш нічого, то й не вякай, все буде погано та ще гірше! І нащо ж тоді жити взагалі?
Треда щось робити? Треба! Я працюю і отримую мінімалку і не кричу- всьо пропало! Вважаєте мене дурнем- Ваше право, але життя не стоїть і хто буде сміятися останнім, це ми побачимо! Згадайте СССР, теж думали, що він на віки вічні- і що? Був Яник, думали, що ніхто його не турне ніколи- і що? Був Петя, думали, що цей не здасть владу ніколи, тому що...- і що?
Давайте будемо оптимістами!
22. Ltava / 31 грудня 2019, 20:57
Рік новий — казковий час!
Хай здивує щастям вас
Рік добра і рік кохання.
Тож приймайте привітання:
Будьте добрі та здорові,
Побажаємо любові,
Світла й радощів багато,
Щоб життя було, як свято!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації