Вхід | Реєстрація

І буде церква на Заярі ...

Будівництво заярської церкви – це справа громади Свято-Успенського Собору, кількох підприємств і жителів міста Гадяча. Сьогодні хочеться за сприяння і допомогу в минулому році подякувати міському голові Тетяні Миколаївні Савченко, а також Володимиру Яковичу Гиренку, Віктору Івановичу Оленченку, Олегу Анатолійовичу Боцулі, Віталію Григоровичу Шиловичу, Сергію Григоровичу Строканю, Євгену Івановичу Гончарову, Людмилі Борисівні Дробязко, Ніні Миколаївні Заєць, Віктору Григоровичу Ляшенку, Петру Володимировичу Кулику, Володимиру Олександровичу Нестеренку, Федору Федоровичу Артеменку, Олександру Юрійовичу Гапонову, Юрію Сидоровичу Тарахкалу. Від цих благодійників і жертводавців ми отримали в пожертву будівельні матеріали, послуги технікою і людьми, а також коштами на суму більш ніж 40 тис. грн. Від АГЗС «ОРТІМЕХ» отримано 25 тис. грн. і від Свято-Успенського Собору м. Гадяча - 20 тис. грн. У цьому році, можливо, через кризу, справи йдуть дуже повільно. Від громадян ми отримали пожертв усього 230 грн., від АГЗС «ОРТІМЕХ» – 3 тис. грн. і від Свято-Успенського Собору – 2 тис. грн. Проте, незважаючи на брак коштів, роботи все-таки ведуться. Найголовніше, що перенесена високовольтна лінія, яка перешкоджала будівництву. Збудована підземна лінія по підключенню церкви до напруги. У ній вже встановлений щит обліку і лічильник. Йде оформлення земельної ділянки під опори.
Сьогодні Ігор Цебенко звертається до жителів міста Гадяча, до приватних підприємців, до громадян, які проживають в цьому районі. Дорогі браття і сестри, хочу сказати, що будівництво церкви – це не бізнес-проект, це не та справа, в яку швидко вкладають гроші і швидко повертають, тут ми за вкладені кошти отримуємо набагато більше – Боже благословення.
Бо скільки буде майбутніх поколінь, йтимуть роки, а вдячні нащадки будуть згадувати і молитись за будівничих храму цього. І ви зі своїми дітьми і онуками будете проходити повз храму і милуватиметеся його величністю і красою, усвідомлюючи, що тут і Ваша частка вкладена. Ігор Цебенко займався будівництвом Свято-Успенського собору п’ять років і вже дванадцять років доводе його до досконалості. Два роки будував каплицю Св. Великомученика і цілителя Пантелеймона на території Гадяцької районної лікарні. Скільки часу займе будівництво Свято-Михайлівської церкви на Заярі,  Ігор Цебенко не знає, проте твердо переконаний, що колись обов’язково доведу розпочату благодійну справу. Тому прошу всіх майбутніх прихожан цієї церкви підтримати мене у цьому доброму починанні.
Збираємо кошти у Св.-Успенському соборі м. Гадяча, а також, хто має змогу перерахувати нам на рахунок: 26003238005301 АКІБ «УКРСИББАНК» м. Гадяч, МФО 351005, код за ЄДРПОУ 25160222, Свято-Успенському собору м. Гадяча на будівництво Св.-Михайлівської церкви на Заярі в м. Гадячі. Телефон собору: 2-05-97. Телефон настоятеля: 2-08-26.
Хай береже вас Господь Бог за всі ваші добрі діла!
Ігор Цебенко, благочинний Гадяцького району Української Православної Церкви, настоятель Свято-Успенського собору м. Гадяча, протоієрей

Автор: Ігор Цебенко, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2010, 15:15 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації