Вхід | Реєстрація

Полтавські підприємці протестували проти продажу Центрального ринку

Більше півсотні підприємців Центрального ринку сьогодні зранку пікетували мерію, де проходила чергова сесія Полтавської міської ради. Пікетувальники вимагали не продавати земельну ділянку їхнього ринку.
Підприємці намагалися докричатися у відчинені вікна міської ради та скандували: «Депутати, почуйте нас!», «Злодюга!», «Матковському - ганьба!», «Бандера прийде - порядок наведе!», «Земля - народу!».
Підтримати підприємців прийшли представники міської ВО «Свобода» зі своїми прапорами. Також пікетувальники тримали у руках плакати "Мер позбавив нас робочих місць!", "БЮТ забирає останній кусок хліба!".
Перед початком сесії мер Полтави запросив підприємців до себе. Але, за їх словами, не дослухався до головної причини зібрання, більше того обізвав їх зграєю, мовляв, хіба можна називати пікетом три десятки людей.
Обурені підприємці кажуть, що ринок будуть відстоювати до останнього, адже тут місце їхнього заробітку на життя.
«Ми прийшли до мерії, бо Матковський продає землю Центрального ринку - землю громади - народному депутату Левцуну. Цю землю відвойовували наші діди-прадіди і ми будемо відстоювати її. Лувцун уже рік грабує наш ринок, не проводиться реконструкція, б'є особисто кулаком наших пенсіонерів, зрізує наші кіоски. На другому поверсі адміністрації нашого ринку висить табличка «Громадська приймальня народного депутата Левцуна». У нашу адміністрацію ринку не так просто і пробратися. До дирекції просто так не можна пройти. Там троє залізних дверей, три решітки, і виглядають у таке віконечко, як у тюрмі. На ринку ми, громада, уже четвертий місяць ночуємо, охороняємо своє майно і свої робочі місця. Нас цькують собаками, лякають шокерами. Матковський знає це все, але прикриває. А зараз продає землю», - говорить приватний підприємець, голова ініціативної групи Оксана Білай. Каже, до міського голови Полтави зверталися неодноразово, але він не дав жодної відповіді. Уже тричі люди приходили під стіни Полтавської міськради. Зверталися до прокурорів міста та області. «Скрізь ми отримуємо лише відмови», - зауважила підприємець.
Мітингували підприємці більше двох годин. Розійшлися тільки тоді, коли 26 депутатів міської ради вирішили перенести розгляд цього питання та відправили його на доопрацювання.
Один з активістів пікетування Василь Ковальчук стверджує, що землю під ринком планують продати за 8,5 млн. грн., тоді як щомісячний ринковий збір становить понад 2 млн. гривень.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 липня 2010, 09:56 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації