Вхід | Реєстрація

Полтавські «свободівці» допомогли призупинити тіньовий продаж ринку

6 липня 2010 року о 9:00 активісти Полтавської "Свободи" разом з іншими представниками місцевого Комітету порятунку Нації і Держави та підприємцями міста пікетували засідання депутатів міської ради. Метою акції було не допустити незаконний та непублічний продаж Центрального продовольчого ринку міста Полтави.
Дев’ятим пунктом 55-ї сесії міської ради стояло питання продажу земельних ділянок, і що найцікавіше, без уточнення яких саме. Проте голові Ради підприємців центрального продовольчого ринку Віктору Передерію вдалось дізнатись, що продати мають саме цей ринок. Побутує думка, що майбутнім власником може виступити підприємство, за яким стоять інтереси народного депутата від БЮТ. Ігноруючи вагомі щомісячні надходження до міського бюджету, міська влада все ж таки наважилась продати ринок.
Представників ініціативної групи, до числа яких входить і голова місцевої "Свободи" Олександр Макаренко, було не допущено сьогодні до участі у сесії міської ради, не зважаючи на те, що відповідна заявка була подана завчасно. За 10 хвилин до початку засідання мер Полтави Андрій Матковський все ж таки зустрівся з ініціативною групою, але не надав можливості поставити собі прямих запитань, а лише розповідав про власні "досягнення". Коли ж настав час розпочинати сесію, пан Матковський вирушив до зали, попередньо відверто наказавши охороні не впускати Олександра Макаренка, Віктора Передерія та Василя Ковальчука.
Під час пікетування учасники акції скандували гасла: "Ганьба!" та "Руки геть від комунальної власності!". А щоб ефективніше донести свої вимоги до представників влади, пікетувальники спробували перекрити рух автотраспорту, проте на заваді такої ініціативи стали міліціянти, яких було близько півсотні, і це не рахуючи розташованого за рогом автобуса зі славнозвісними "беркутівцями". Вхід до міськради був повністю перекритий.
Під тиском громадськості депутати не наважились ухвалити рішення про продаж ринку і проголосували за перенесення розгляду цього питання. Отже, практика свідчить, що громадянське суспільство в Україні починає діяти і набувати форми.
Полтавська обласна організація ВО "Свобода" закликала громаду підтримати боротьбу за власність українців і протистояти намаганням можновладців приховати від громадськості тіньові бізнес-схеми.

Автор: Прес-служба ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 липня 2010, 15:59 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації