Вхід | Реєстрація

«Свобода» проти двухголового орла

Полтавська «Свобода» закликала полтавчан виступити проти реставрації пам'ятника колишньому комендантові Полтави Олексію Келіну, який планують увінчати каменем із символом російського шовінізму – двоголовим орлом.
Як повідомив архітектор, доцент Національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Валерій Трегубов, зазначений камінь планують встановити до Дня міста 23 вересня 2010 року. Також Валерій Трегубов зазначив, що встановлення двоголового орла в центрі Полтави є лише поверненням історичного вигляду відомого пам'ятника, який був відкритий у 1909 році російським імператором Миколою ІІ.
Полтавська обласна організація ВО "Свобода" виступає рішуче проти такої реставрації та проти будь-якого встановлення нових символів російського імперіалізму.
"Наше об'єднання є тією політичною силою, яка впродовж всього періоду своєї діяльності виступає за демонтаж усіх пам'яток більшовизму та російському шовінізму. Ми відстоюємо права та гідність українців і вважаємо доцільним заборонити у нашому місті встановлення двоголового орла. Така "реставрація" принижує пам'ять закатованих антиукраїнськими режимами людей. Ніде в світі такого немає.
Полтава – українське місто, і ми закликаємо всіх полтавчан виступити проти встановлення у нас російської великодержавної символіки. Натомість слід встановити пам'ятник Івану Мазепі як людині, яка подала приклад виступити за українську Україну", - прокоментував ситуацію голова Полтавської міської організації ВО "Свобода" Олександр Макаренко.
Нагадаємо, пам'ятник комендантові Полтави Олексію Келіну був відкритий у 1909 році російським імператором Миколою ІІ. Після того у 1921 році більшовики демонтували двоголового орла як символ самодержавства. Олексій Келін був комендантом Полтави під час Полтавської битви, обіймав посаду з 1708 по 1711 рік.

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 липня 2010, 16:06 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації