Вхід | Реєстрація

За дерева відповідають власники

На підставі ст. 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», розділів 5, 7, 9, 12 Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово‑комунального господарства України №105 від 10 квітня 2006 року, видалення дерев здійснюється за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів залежно від підпорядкування об’єкта благоустрою, а на земельних ділянках, переданих у власність, наданих у постійне користування або в оренду — за рахунок коштів їх власників або користувачів. Крім того, на підставі статті 91 Земельного Кодексу (2768–14), ст. 19–21 Лісового кодексу України, землевласники або землекористувачі — власники лісів та інших зелених насаджень, де знаходяться об’єкти електричних мереж — зобов’язані вживати належних заходів із збереження зазначених об’єктів (своєчасно забезпечувати нагляд за деревами, не допускати наближення гілок до проводів ПЛ, зрізати дерева, які загрожують падінням на ПЛ).
ВАТ «Полтаваобленерго» листами неодноразово пропонувало органам місцевого самоврядування провести ряд організаційних дій по визначенню в охоронних зонах електричних мереж дерев аварійних та таких, що підлягають обрізуванню, а також встановленню порядку і взаємодії енергопостачальника і власника зелених насаджень при проведенні останніми розчистки.
Отже, звертаємо увагу жителів району, що з приводу проведення розчистки чи обрізування дерев Вам слід звертатися до власника зелених насаджень або до органу місцевого самоврядування. Кобеляцька філія ВАТ «ПОЕ» подібні роботи виконувати не зобов’язана, але може надавати подібні послуги на платній основі.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації