Вхід | Реєстрація

Собак прирівняли до зброї

Власникам собак тепер слід бути надзвичайно уважними - в середу депутати Верховної Ради України у першому читанні прийняли законопроект, за яким вводиться кримінальна відповідальність за неправильний вигул собак. Зміни до законодавства, говорять депутати, спрямовані не проти собак, вони покликані захистити людей. Що думають про цей законопроект полтавці, знають наші журналісти.
В середу Верховна Рада України в першому читанні прийняла новий законопроект, згідно з яким собаки у випадку нападу на людей прирівнюються до зброї. Ми вирішили поцікавитися, як ставляться до цього законопроекту пересічні полтавці.
Бліци:
- Я вважаю, це правильно, якщо людина спеціально тренує свою собаку. Є такі люди, які тренують своїх собак бійцівських порід, щоб вони нападали на людей.
- Тварини ніколи, в принципі, не рівнялися до зброї, тим паче, було багато таких випадків. Я вважаю, що цей факт не повинен підпорядковуватися нашому законодавству.
- Я думаю, це правильно.
- Якщо тварину виховувати погано, то така вона і буде.
- Я не згодна, тому що, я вважаю, що власник тварини не зовсім винен за дії своєї тварини.
- Я вважаю, що це добрий законопроект, тому що власники тварин повинні відповідати за свої вчинки. Тому що вони є власниками цих тварин і відповідають за них.
За новим законопроектом, якщо потерпіла людина отримала пошкодження середньої тяжкості – власника собаки зобов'яжуть заплатити штраф в розмірі від трьох тисяч чотирьохсот до восьми тисяч п'ятисот гривень. Альтернатива грошовому штрафу у цьому випадку – суспільні роботи від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, виправні роботи до двох років, або три роки тюрми.
Якщо потерпіла людина отримала тяжкі пошкодження або загинула, власник собаки може отримати від трьох до восьми років ув'язнення. А якщо загине декілька людей – від п'яти до десяти років життя за гратами.
Представники міліції такі зміни схвалюють.
Юрій Сулаєв, начальник відділку зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Полтавській області:
- Я хотів би наголосити на тому, що дійсно це потрібне коригування з приводу відповідальності осіб, які вигулюють собак, особливо бійцівських порід. Ми знаємо, що є у нас ряд випадків на території України, коли собаки бійцівських порід задають серйозних тілесних ушкоджень пересічним громадянам і за це практично раніше відповідальності не було.
Осторонь суспільного обговорення не залишилися і власники собак.
Бліци собачників:
- До кримінальної відповідальності, адже власник знає, кого він тримає, як веде себе його собака і не реагує на це ніяк. Адміністративне покарання це таке.... Потрібно щоб відповідав, особливо, коли дітям психіку порушують.
- У нас дома є собака, але їй лише місяць - вона точно зброєю не являється. Але, можливо, бійцівські собаки можна прирівняти до зброї, але якщо їх тримати у нормальних умовах, тоді і все нормально буде/
За прийняття нового законопроекту в першому читанні проголосувало триста вісімдесят два народних депутати при двохсот двадцяти шести минімально необхідних. Отож, існує велика ймовірність того, що документ приймуть і в другому читанні, і вцілому.

Автор: Руслан Гунько, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2010, 16:52 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації