Вхід | Реєстрація

В аптеках міста з'явилася оксолінова мазь

Ситуація із захворюваністю на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, а головне – наявність ліків у боротьбі з останніми продовжує залишатися головною темою у різних колах. Утім, завдяки скоординованим діям міської влади і фармацевтів питання наявності в аптечних мережах міста профілактичних заходів вирішується на користь споживачів.
Минулотижнева напружена ситуація з наявністю основних профілактичних і противірусних засобів цього тижня вирішилась на користь споживачів. Вітчизняний виробник ВАТ «Лубнифарм» виготовив декілька десятків тисяч оксолінової мазі в тубах, більшість з яких вже надійшла до аптек міста.
Тетяна Шишкова, головний лікар 3 МКЛ:
- З радістю хочу повідомити, що завдяки скоординованим діям міської влади і фармацевтичних фірм є гарний результат. У нас в аптеках з'явились захисні маски і оксолінова мазь.
Фармацевти, у свою чергу, переконують: паніка тут ні до чого. Зі свого боку, обіцяють постійно контролювати ситуацію наповнення аптечних мереж необхідними препаратами.
Юрій Ульшин, директор фармацевтичної компанії:
- Не треба бігти і все скуповувати. Якщо ви захворієте, ми постійно привозимо ліки, тож за необхідності у вас буде можливість придбате те, що потрібно.
Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 30 жовтня 2009 року, гранична оптово-відпускна ціна туби оксолінової мазі не повинна перевищувати 6,16 грн., роздрібна – восьми з половиною гривень. Роздрібна ціна захисних пов'язок одноразових і марлевих – гривня і півтори відповідно. Проте, зазначають медики, окрім контролю профільних служб за ціновою політикою ліків, окрема, раціональна політика повинна проводитись самою людиною.
Тетяна Шишкова, головний лікар 3 МКЛ:
- Такий ажіотаж, як зараз, ми не бачили ніколи у наших аптечних кіосках на 1 поверсі. Ліки завжди купували хворі люди, не потрібно купувати ліки наперед.

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації