Вхід | Реєстрація

Кримінальний жіночий тандем, або як на Гадяччині жінки заробляли собі на горілку

«Викрадач здорового глузду» - так, ще в народі з давніх часів називають алкоголь. Що ж змушує фізично здорових, розумних, іноді й з вищою освітою, людей до постійного вживання спиртних напоїв? Де ж безробітні особи дістають гроші на їх придбання? Відповідь, як правило, одна - крадіжки. Легше ж вкрасти чуже майно і продати, а на виручені гроші придбати спиртне, ніж працювати. І так можна було б робити постійно, аби лишень не потрапити до рук правоохоронців. Мабуть, такої думки притримувалися Людмила та Оксана ( імена змінені), які протягом двох місяців поточного року здійснювали свої злочинницькі дії на території району.
Так, ще з вересня місяця до Гадяцького райвідділу міліції почали надходити повідомлення від жителів Гадяча та району про крадіжки їх особистого майна. Злодії не гребували нічим, починаючи від велосипедів та мобільних телефонів і закінчуючи одягом.
Під час проведення оперативно - розшукових заходів дільничними інспекторами міліції райвідділу спільно із співробітниками карного розшуку було встановлено осіб, які здійснили ряд цих злочинів. Ними виявилися дві жінки, Людмила, 1971 року народження та Оксана, 1963 року народження. Вони відразу ж були затримані та доставлені до районного відділу міліції.
В ході слідства було встановлено, що вони обоє мешканки м. Гадяч, безробітні, одна з них навіть має вищу освіту. Але потяглися за чаркою і цим зруйнували собі життя. Нестримний потяг до спиртного змушував їх кожен день вживати алкоголь. Грошей на придбання не було, тому вдавалися до крадіжок. Оскільки Людмила раніше уже була засуджена за крадіжку та грабіж, то для неї це було не складно. Інколи вони крали велосипеди, які стояли біля магазинів. Та в більшості випадків приходили в гості до чоловіків, де спільно з ними розпивати спиртне, а після того, як господар в стані сп’яніння солодко засинав, крали все, що лежало « не на місці», тобто все те, за що можна отримати хоч якусь копійку. Так за два місяці цього року ці жіночки скоїли 10 злочинів та нанесли власникам викраденого майна значну матеріальну шкоду.
На даний час слідчим Гадяцького РВ по вище вказаних випадках порушено кримінальну справу за ст. 185 ( Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Автор: Інна Ященко, за матеріалами Гадяцького райвідділу міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2009, 11:12 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації