Вхід | Реєстрація

Виграє Полтава – виграє Україна. З прес-конференції Олександра Русіна

Прес-конференція в УНІА «Новини України» заступника міського голови Олександра Русіна в основному була присвячена приїзду в Полтаву виконавчого директора UEFA New Company Девіда Тейлора та директора УЕФА Євро 2012 Мартіна Колліна. Олександр Русін зазначив: це одна з останніх перевірок УЕФА напередодні грудневого засідання виконкому, де визначиться остаточно перелік міст України на Євро-2012.
Найприємніше, що відвідини Полтави їм сподобались, гості були відверто вражені красотою та чистотою міста та не виявили ніяких зауважень щодо об’єктів, заради оглядин яких приїздили.
За угодою між міськими радами міст Полтави та Харкова про співпрацю щодо підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012, Полтава має забезпечити туристів та гостей готелями і необхідним комплексом послуг: туристичним, медичним обслуговуванням. Оскільки харківських готельних ресурсів не вистачить, на даний час визначено 6 готелів, де створені максимально комфортабельні умови проживання, проведення ділових зустрічей, відпочинку та організації огляду історичних пам’яток Полтавщини. Стане у пригоді гостям і щойно повернутий у комунальну власність міста спортивний комплекс «Спартак», де завершена реконструкція.
Загалом, є перспектива створення трьох базових таборів для футбольних команд: спортивна база ФК «Ворскла», стадіон «Ворскла» ім..О.Бутовського разом з готелями «Палаццо» та «Алея Гранд», база ФК «Полтава». Проект спортивного комплексу ФК «Полтава» включає в себе два тренувальних поля, житлові приміщення з 4-5 зірковими номерами, всю тренувальну інфраструктуру. Орієнтовна ціна комплексу становить 70 млн.грн. На виконання доручень Кабінету Міністрів України Держкомзем України виділив земельну ділянку під розташування тренувального комплексу в мальовничому сосновому бору біля села Терешки Полтавського району. Опрацювання питання та надання ділянки в довгострокову оренду для розвитку ФК «Полтава» Полтавська облдержадміністрація повинна вирішити до 12 листопада 2009 року.
За державною цільовою програмою підготовки та проведення Євро-2012 на реконструкцію Полтавського аеропорту заплановано виділити 66,1 млн.гривень. Частину робіт вже виконано. Члени комісії дійшли висновку, що після реконструкції аеропорт Полтави повністю відповідатиме вимогам УЕФА, і, в разі необхідності, прийматиме учасників Євро-2012.
Також Олександр Русін відмітив, що ми живемо в туристичному місті, де 7 музеїв та 5 тематичних маршрутів. Тільки протягом відзначення 300-річчя Полтавської битви місто відвідало понад 60 тисяч людей, у тому числі 5 тисяч – іноземні туристи. 1200 туристів та офіційних осіб лише на проживання у готелях витратили 840 тисяч гривень. Кафе, бари і ресторани в ці дні реалізували продукції на 4,5 млн.гривень, а загалом протягом трьох днів полтавські підприємці отримали від гостей майже 6,3 млн.гривень.
Тобто участь у проведенні Євро-2012 сприятиме не лише популяризації спорту, зокрема футболу, а також залученню інвестицій, розвитку туристичної інфраструктури та надходження коштів до бюджету.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації