Вхід | Реєстрація

Міський голова різко розкритикував роботу працівників житлово-комунальної сфери міста

Різкої критики від міського голови «удостоїлися» працівники сфери житлово-комунального господарства Полтави на черговій апаратній нараді в міськвиконкомі. Звітуючи про хід підготовки господарства до роботи в осінньо-зимовий період, вони отримали ряд зауважень і доручень від мера, чули які і наші журналісти.
Неприємні для працівників житлово-комунальної сфери і актуальні для полтавців моменти – недоліки в роботі керівництва деяких ЖЕДів, співробітників житлово-комунального господарства міський голова Андрій Матковський виніс на початок обговорення під час апаратної наради у міськвиконкомі. Особливо це стосувалося ситуацій, що склалися із будинками по вулиці Панаса Мирного, 4 та по Стешенка, 2. Обурення у мера викликали факти пояснення своїх дій, а точніше бездіяльності, нестачею коштів.
Андрій Матковський, міський голова:
— 2 тижні депутати міської ради в цій залі сперечалися з приводу того, продавати чи не продавати ринок з однієї причини - щоб більше 9 млн. гривень надати на ремонт житлового фонду.
Різку критику аж до звільнення із займаної посади отримали ті керівники ЖЕДів та працівники житлово-комунального господарства, які, пояснює мер, не виконували свої обов'язки.
Особливо гаряче стало, коли торкнулися теми невиконання доручень міського голови.
Андрій Матковський, міський голова:
— По кожному випадку невиконаних доручень міського голови, невиконання доручень секретаря міської ради і першого заступника, які приймають людей і які дають вам доручення, я буду звільняти кожного тижня по начальнику, по два, доти, доки не будуть працювати люди, які хочуть працювати.
Там, де за певних причини неможливо виконати прохання громадян, слід чесно пояснювати причини відмови і шукати компромісні рішення, а не вдаватися до брехні, заявив мер. А серед ряду будинків, що потребують ремонту, об'єктивно обирати першочергові.
Андрій Матковський, міський голова:
— Наше з вами завдання - вибирати серед проблемних питань першочергові, і першочергові тут - не ті, де проживають рідні чи близькі, чи самі депутати, а саме там, де течуть дахи, і робити саме там, де люди не перезимують.
Торкнули на апаратній нараді і проблеми неякісного ремонту. Мер дав відповідні доручення управлінню по роботі зі зверненнями громадян та пообіцяв додатково призначити людей, які будуть стежити за якістю виконаних робіт.
Оскільки головним на порядку денному було питання підготовки житлово-комунального господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період, то звітував на цю тему начальник управління Юрій Непорада. Загалом до опалювального періоду підготовлено 611 житлових будинків із загальної кількості - 1957, а це - 31 відсоток, йшлося на нараді.
Юрій Непорада, начальник управління житлово-комунального господарства:
— Ремонр опалювальних систем із запланованих 819 будинків виконано 539, що становить 66 %, промивання опалювальних систем із запланованих 229 будинків виконано 164 - 72 %. Із запланованих 446 будинків ремонт гарячого водопостачання виконано в 323.
Щодо ремонту покрівель, то його виконано на загальну суму 654 тисячі 124 гривні, тобто, над 130 квартирами житлових будинків міста, продовжив Юрій Непорада.
На завершення наради мер дав доручення головам районів міста активніше захищати інтереси громадян.

Автор: Олена Ляшенко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2010, 14:46 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації