Вхід | Реєстрація

Угіддя Лубенського військового лісництва рекомендують передати Держлісгоспу

Таку позицію висловив сьогодні начальник ГУ МНС України в Полтавській області Адріан Орліковський під час міжвідомчої робочої наради на тему попередження виникнення пожеж у природних екосистемах області. Він планує направити лист-звернення з такою рекомендацією голові Полтавської ОДА.
За словами Адріана Орліковського, в угіддях Лубенського військового лісництва не забезпечується достатній порядок, тому часто трапляються пожежі. Причиною цього є недостатня матеріально-технічна база та невелика кількість працівників. У цьому господарстві є тільки одна пожежна машина, та й та не завжди справна. Тому зазвичай гасити пожежі виїжджають працівники Держлісгоспу. Але передбачати пожежонебезпечні ситуації, розчищати ліс та наглядати за ним вони не можуть, бо це не їхні угіддя.
Під час наради також підняли тему спалення стерні сільськогосподарськими підприємствами області. В головному управлінні агропромислового розвитку ОДА стверджують, що сільське господарство Полтавської області щороку втрачає 50 млн. грн. на спаленні стерні та соломи. А на думку МНСників - це ще й одна з основних причин лісових пожеж. Дуже часто вогонь з поля перекидається на лісові масиви та спричиняє немало збитків. Контролювати цю проблему дуже важко, бо важелів впливу на сільськогосподарські підприємства у місцевої влади практично немає. Зокрема, чиновники з Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації можуть тільки проводити роз'яснювальну роботу, а екологи штрафувати на незначні суми. Тому підприємцю вигідніше спалити стерню ніж продискувати, бо за паливо він заплатить набагато більше. Адріан Орліковський запропонував розробити схему посилення відповідальності с/г підприємств за спалення стерні.
З початку року на території лісового фонду Полтавщини вже сталося 65 пожеж, найбільше - в Новосанжарському, Полтавському та Кременчуцькому районах. Полтавські метеорологи стверджують, що сильна спека протримається до кінця липня. Через високі температурні показники пожежонебезпека в області досягла найвищого 5 класу.

Автор: Юлія Пашковська


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2010, 12:44 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації