Вхід | Реєстрація

Зустріч по понеділкам

Цього разу традиційна зустріч із представниками місцевих засобів інформації відбулася в залі засідань адміністративного приміщення районної влади. Голова Гадяцької РДА В. М. Беседа розповів журналістам про свої плани на тиждень. Робочий тиждень розпочинається з 07.30 з наради керівників фінансових установ. Далі апаратна нарада. Цього разу на ній розглядалися питання роботи та благоустрою центрального ринку і боротьби з бур’янами, зокрема, амброзією. Цей небезпечний бур’ян за п’ять років заполонив узбіччя доріг, лісосмуги, поля, загальна площа складає 10 га. Розповсюдження амброзії є надзвичайно небезпечним. Воно впливає на здоров’я людини. У зв’язку з цим керівникам були дані відповідні доручення.
Далі на цьому тижні відбудеться зустріч із підприємцями. Їх умовно розділено на три категорії, і у призначений час з кожною групою говоритимуть про проблеми, які є  у підприємців. «Питання не ставиться про те, що треба загнати підприємця у якісь рамки, - пояснив мету зустрічей Володимир Миколайович. -  Вони самі знають, як їм працювати та заробляти гроші. На сьогоднішній день це велика група людей, які надають певні послуги і заробляють кошти для себе і своєю діяльністю забезпечують свої сім’ї. Тому нехтувати роллю підприємців на сьогоднішній день абсолютно не можна».
Цього тижня відбулися особисті прийоми заступника голови обласної держадміністрації В. Пархоменка та голови Гадяцької РДА В. Беседи. Виїзні прийоми проводилися і у сільських радах.
Голова районної ради А. Цимбал поділився враженнями від поїздки та участі у з’їзді асоціації органів місцевого самоврядування, що проходив у Харкові. «Харків змінився, і у кращий бік, - зазначив Анатолій Григорович. - Були ми на стадіоні, який готується приймати Євро – 2012. Стадіон  «Металіст» є комунальною власністю міста. Власник ФК «Металіст» лише допомагає. Робота зроблена надзвичайно велика. Та хочу зупинитися на тому, що мене дійсно вразило. Асфальтне  покриття на автодорозі - я такого ще не бачив. Гладеньке, як кришка на столі. Асфальт виготовляє Харківський мінізавод. Усі камінці відсіюються, і залишається чистий асфальт. Чудо, а не дороги. Аж не вірилося, що у нас можуть бути такі дороги. Тут, як раніше, працюють дитячі молочні кухні. Були ми на авіаційному заводі, де працює майже 12 тис. чоловік. Вразило, що за два дні перебування у Харкові ми не бачили, щоб люди відкрито пили пиво на вулиці чи у парку. Пляшка пива продається вже у паперовому пакеті. До наведення порядку залучено міліцію. У кіоску не продадуть пляшку без пакета. Харківські дільничні міліціонери щовечора проводять обхід підлеглої території. Вони ж слідкують і за вивезенням сміття. Якщо виявляють порушення, фіксують і повідомляють у мерію або комунслужбу. Цей метод діє. Там  чисто, не валяються кульки зі сміттям. Наших же дільничних не знає ніхто. Я був у Плішивці і Розбишивці і поцікавився, чи часто тут буває дільничний, то мені сказали, що вони його не знають і не бачили. Ось вам і ставлення до роботи».
Посадовці намагаються відновити депутатські перевірки закладів торгівлі.
«Дуже важко зараз заставити людей щось робити, але заставляти будемо, діватися нікуди, - наголосив голова РДА. - Час вимагає. Якщо ми прийшли працювати для людей, то потрібно займатися конкретними справами, тому спуску тут не буде ні для кого. Силою ми не можемо нікого заставити, а ось створити умови, через які люди зрозуміють, що потрібно робити саме так, ми можемо. І особистим прикладом показувати, що навіть у дрібницях повинен бути порядок».
Ще одне питання, підняте на зустрічі, стосувалося підвищення  соціальних стандартів. Підвищено ціни на газ, а це означає, що тарифи будуть зростати. Кабмін для того, щоб захистити, перш за все, малозабезпечене населення, прийняв постанову, в якій з 1 вересня по новій схемі будуть відраховуватися субсидії. Відтак кількість бажаючих отримати субсидію різко зросте. «Я хочу сам пройти шлях, який повинен пройти кожен, хто побажає отримати субсидії, - повідомив Володимир Беседа. - Хочу переконатися у тому, чи швидко і доступно буде відбуватися ця процедура. Якщо від громадян будуть нарікання, то я вже знатиму, на якому етапі і чому затримка».

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2010, 14:30 | Гадяч | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації