Вхід | Реєстрація

Полтавські дитячо-юнацькі спортивні школи не беруть плату за тренування

Чутки про те, що у полтавських дитячо-юнацьких спортивних школах беруть плату за тренування, не мають під собою реального підгрунтя.
У кожному такому навчальному закладі будь-хто з юних полтавців має нагоду займатися улюбленим видом спорту абсолютно безкоштовно. Таку думку висловив начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому Ігор Кислов. Розповів посадовець і про плани міської влади щодо розвитку спорту у Полтаві.
Призер Чемпіонату Європи з тайського боксу Богдан Погорєлов вже понад 3 роки займається у ДЮСШ № 4. Щоразу іде до спортивного залу з задоволенням.
Богдан Погорєлов, призер ЧЄ з тайського боксу, вихованець ДЮСШ № 4 м. Полтава:
— Подобається тут займатися: чудовий зал, займаюся безкоштовно.
Хлопець та ще понад 3 сотні юнаків та дівчат у стінах 4 спортшколи опановують боротьбу, бокс та кікбоксинг, а також художню гімнастику. Директор закладу Руслан Кривуша говорить: діти йдуть тренуватися, адже знають - усім необхідним будуть забезпечені безкоштовно.
Руслан Кривуша, директор ДЮСШ № 4 м. Полтава:
— У будь-який час будь-яка дитина може прийти до нашої школи, обрати вид спорту, що її цікавить, і займатися абсолютно безкоштовно
Вирішувати ж матеріальні проблеми ДЮСШ, говорить Руслан Кривуша, постійно допомагає міська влада.
Руслан Кривуша, директор ДЮСШ № 4 м. Полтава:
— Основна закупівля обладнання була минулого року. Тоді закупили обладнання для усіх видів спорту плюс виділили тренувальну і спортивну форму для виїздів на змагання.
Місто комплексно підтримує дитячо-юнацький спорт, переконує начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавського МВК Ігор Кислов. Деякі ж місцеві підприємці, говорить посадовець, теж роблять вигляд, що допомагають, проте, все обмежується простою роздачею учасникам змагань невеликих грошових сум.
Ігор Кислов, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавського МВК:
— Сьогодні не платити зарплату і комунальні послуги, а приходити і вручати дітям певні грошові суми - це дуже негативно. Я вважаю, що є спорт найвищих досягнень, там люди повинні заробляти гроші. Наш же напрямок - оздоровлювати, наставляти на шлях істинний, допомагати ставати спритними, мужніми людьми.
Підкреслює керманич міського спорту і те, що у кожній з міських чи обласних ДЮСШ заняття фінансуються з бюджету, а значить - абсолютно безкоштовні для вихованців та їх батьків. Про факти вимагання грошей за послуги у таких школах Ігор Кислов просить повідомляти його особисто.
Запевнив Ігор Кислов і у тому, що усі дитячо-юнацькі спортивні заходи у Полтаві проводяться згідно з календарним планом. Серед стратегічних же задумів у сфері спорту - побудова у місті стадіону зі штучним покриттям.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2010, 15:42 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації