Вхід | Реєстрація

Якщо не вб’є, то відлякає

Якщо не вб’є, то відлякає
Сьогодні існує багато засобів для захисту від комарів: креми, спреї, фумігатори, спіралі, липкі стрічки.
Коли, як не влітку, відпочивати на природі: пікніки, барбекю, шашлики, походи. Але омріяний відпочинок можуть запросто зіпсувати маленькі, проте дошкульні комарі.
Для захисту від цих комах наразі існує багато засобів. На природі вам допоможуть крем, спрей для тіла, липка стрічка або спіраль. Крем та спрей – для індивідуального користування, а «липучка» та спіраль охоплюють певну територію, що робить їх зручними під час відпочинку великою компанією. Спіраль підпалюють, вона починає диміти, і саме цей дим відлякує комах. Якщо відпочинок передбачає ночівлю на природі, нанесіть крем на окремі ділянки тіла. Найкращими народними засобами є одеколон «Гвоздика» та бальзам «Звездочка».
Для того, щоб нічний сон був спокійним та міцним, можна користуватися спеціальним пристроєм, що живиться від розетки – фумігатором (пристрій для випаровування антикомариної отрути). Якщо хочете спати з відчиненим вікном, просто вставте пристрій у розетку, й жоден комар не потурбує вас. Однак фахівці радять вмикати фумігатор не більше, ніж на 2 години, бо якщо отрута вбиває живу істоту, значить, вона в будь-якому випадку шкідлива.

Серпень – мушачий сезон
Неабияких клопотів улітку завдають мухи. Найбільша їх активність спостерігається при температурі 25-30 градусів.
Ентомолог Глобинської районної санстанції Таїса Драган каже, що у нашій місцевості поширеними є домові, кімнатні, зелені падальні, сірі м’ясні мухи та дрозофіли. Ці комахи, як відомо, полюбляють місця з фекаліями та іншими нечистотами, сміттєві баки та відра. Потім же мають властивість сідати на продукти харчування, таким чином переносячи на своїх лапках яйця глистів, а також кишкові інфекції.
Методи боротьби з мухами сьогодні найрізноманітніші. Проте у санстанції радять закривати віконні кватирки сітками, регулярно очищати сміттєві відра і дотримуватись особистої гігієни. Не варто використовувати хімічні засоби боротьби з мухами у приміщеннях, де є діти.

Автор: Віта Коноваленко, www.panorama.pl.ua За матеріалами www.20minut.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2010, 15:47 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації