Вхід | Реєстрація

Вийшли в місто косарі

Вийшли в місто косарі
Близько двох тижнів тому в Кременчуці стартувала масштабна кампанія з косіння бур’яну та амброзії. Аби косарі працювали швидко, а техніка не ламалася, з міського бюджету на цю кампанію виділили 300 тис. грн.
Для боротьби з амброзією Автозаводський та Крюківський райвиконкоми одержали по 99 тис. грн. Фронт робіт районів – міські вулиці, приватний сектор та «нічийні» території – пустирі, об’єкти покинутого або замороженого будівництва. Власне, перейматися косінням бур’яну на таких об’єктах мали б їх власники чи замовники будівництва – це визначено у Правилах благоустрою Кременчука. Однак, за словами завідуючого відділом благоустрою Автозаводського райвиконкому Євгена Вітера, іноді простіше викосити самим, ніж відшукати господаря покинутого об’єкта чи занедбаної ділянки. Якщо ж власника виявлено, його можуть оштрафувати: в середньому на 340 грн. Цей штраф має хоча б частково компенсувати бюджетні витрати. Це в ідеалі, а насправді за належний стан ділянок, що перебувають в оренді, розплачується місто.
До речі, скарги на амброзію у дворах будинків слід адресувати управляючим компаніям, зазначає Є.Вітер. Саме управителі відповідають за викошування бур’яну на території 30 м від житлових будинків.

Натуральний бур’ян
Колишня станція юних натуралістів на вул. Карла Маркса, років зо три тому знаходилася у комунальній власності Автозаводського району, але її було продано приватній фірмі – ТОВ «МІС». Натуралістів переселили у нагірну частину, а інвестиційно приваблива ділянка у центрі міста щороку заростає бур’янами і стає абсолютно непривабливою для пересічних городян. Наразі тут бур’ян заввишки з людський зріст, а заввідділу благоустрою Автозаводського райвиконкому Є.Вітер зазначає, що господарю території надіслано припис на знищення заростей.

«Рай» для алергіків
Чимала територія біля інфекційного відділення Четвертої міської лікарні рясно вкрита бур’янами. Кілька років тому цю ділянку придбала фірма «Амстор», маючи наміри звести тут торгово-розважальний комплекс.

Автор: Інна Данилова, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2010, 12:00 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації