Вхід | Реєстрація

Дитяча робота

Літо безжально закінчується, і школярі йдуть у чергову навчальну осінь. Звісно, твір «Як ви провели літо?» ми їх писати не змушували. «КП» дізнавалася, де і як школярі підробляли спекотним літом – 2010.

Праця на потребу громаді
У період з вересня 2009 р. по травень 2010 р. кожен бажаючий мав можливість звернутись у Центр соціальних служб для молоді з проханням про працевлаштування на громадські роботи, що оплачуються з міського бюджету. Соцпрацівник Катерина пояснює, що в першу чергу роботу надавали дітям з сімей пільгових категорій. Діти прибирали парки Придніпровський, Молодіжний, Миру, а також території біля Крюківського райвиконкому та Міського палацу культури. Ще декілька чоловік працювали на дитячих майданчиках: організовували ігри та розваги для менших дітей.

Промо-заробіток
Деякі молоді люди влітку в пошуках роботи зверталися до приватних підприємств. Хтось працював «поповнювачем» мобільних рахунків, хтось кур’єром тощо. Марина, наприклад, працює промоутером уже п’яте літо поспіль. Мама дівчини за професією продавець, коли доньці було 13 років, влаштувала її на вакантне місце до магазину. Дівчина проводить різноманітні промо-акції. Працює по 4 години, зазвичай у вихідні з 10 до 14 год.
— Кременчуцькі промоутери заробляють близько 10 грн за годину. Тобто в день я отримую 40 грн, іноді й більше. Я маю власні гроші та допомагаю мамі,– каже Марина.

Мережевий бізнес
Неповнолітні кадри досить затребувані й у компанії мережевого маркетингу. Дар’ї - 17 років. У цю сферу вона потрапила близько п’яти років тому. Спочатку працювала через подругу мами, а вже потім влаштувалася сама. Дар’я впевнена, що відшукати клієнтів дуже легко, достатньо мати широке коло знайомих. Дівчина завжди має власні кошти, до того ж позна­йомилася з новими цікавими людьми. Вона стверджує, що в мережевому маркетингу дуже багато переваг.
— Ти сам собі начальник, можеш купувати улюблену продукцію зі знижками. Також, продаючи косметику, ти отримуєш відсоток від продажу, а потім і постійну зарплатню.

Городня справа

Найекстримальнішу історію заробітку нам розповіла Лєра. Її робочим місцем цього літа став город. Вона допомагала бабусі й дідусеві на дачі, а вирощені овочі продавала на ринку. Попри те що довелося працювати фізично, дівчина задоволена.
— На зароблені влітку гроші я купила собі цифровий фотоапарат. Узагалі навчилася цінувати гроші. Тепер розумію, як важко вони дістаються.

З малечею впоралася легко
У Придніпровському парку малеча просто верещить від щастя, коли бачить юних вихователів. Каріна на ігровому майданчику працює вже третій рік поспіль: « Я - майбутній педагог і мені подобається займатися з дітьми. Я просто не розумію, як можна не любити малечу.» Усміхнені обличчя дітей засвідчують, що дівчина виконує свою роботу досконало.

Автор: Анастасія Кудіна, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2010, 11:44 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації