Вхід | Реєстрація

Полтаву відвідала офіційна делегація з Німеччини

Вже двадцять один рік триває дружня співпраця між Полтавою та містами Фільдера. І щороку партнерські відносини міст-побратимів виходять на новий рівень. Востаннє німці відвідували Полтаву у дні відзначення 300-річчя Полтавської битви, цього разу представники земель Фільдера тут – в рамках реалізації комплексної програми «Про подальший розвиток зв'язків територіальної громади Полтави з містами країн світу на період 2008-2010 років».
На початку офіційних відвідин Полтави німецькою делегацією дві сторони – німецька та полтавська – зустрілися за столом переговорів. У складі полтавської делегації – секретар міської ради Олександр Козуб, заступники міського голови, депутати міської ради. Німецьку представляють вісім делегатів, її очолює бургомістр міста Остфільдерн Райнер Лехнер. На офіційній зустрічі представники обох сторін обмінялися діловими пропозиціями та своїми спостереженнями щодо розвитку міст-побратимів. Потім перейшли до подарунків. Німці вручили два інгалятори для дитячої лікарні. Полтавська сторона подарувала кожному делегату книгу про Полтаву, яка вийшла до 300-річчя відзначення Полтавської битви, та кухоль із полтавською символікою. Секретар Полтавської міської ради Олександр Козуб зазначив, що на сайті міської ради планують зробити окрему сторінку про життя німецьких міст-побратимів та запропонував німецьким колегам зробити відповідну про Полтаву. Райнер Лехнер відвідує Полтаву не вперше, каже, за останні роки вона змінилася на краще.
Райнер Лехнер, голова німецької делегації:
- Сьогодні зранку я проходив вулицями міста і побачив дуже багато нових будівель. На мене справила враження нова будівля навпроти готелю, зведена в старому архітектурному стилі. У вас дуже гарні вулиці.
Райнер Лехнер дав позитивну оцінку і полтавській молоді. Він охарактеризував її як ввічливу та таку, з якою легко спілкуватися, адже багато молодих полтавців вільно володіє англійською та навіть німецькою, відзначив делегат. У програмі перебування німців у Полтаві – відвідування школи-інтернату №2, дитячої міської лікарні, заповідника «Поле Полтавської битви», літературно-меморіального музею Панаса Мирного, Галереї мистецтв та музею-садиби Івана Котляревського. Наприкінці зустрічі Райнер Лехнер подарував набір традиційних німецьких новорічних прикрас для ялинки міського голови.

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2009, 11:50 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації