Вхід | Реєстрація

Чи допоможуть штрафи у боротьбі з випалюванням стерні?

На жаль, неодноразові попередження щодо неприпустимості випалювання сухої трави «доходять» не до всіх.
Останнє свідчення цьому — пожежа в Козельщинському районі, де на земельній ділянці фермерського господарства «Колос», згоріла суха стерня на площі 7 га. 
На жаль, це непоодинокий випадок випалювання сухої трави. Тож, управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації закликає мешканців області не випалювати суху траву й стерню та бути вкрай обережними з вогнем поблизу лісових масивів. Адже неконтрольований вогонь за сухої та спекотної погоди швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджуючи та випалюючи дерева. При спалюванні трави на присадибних ділянках або стерні на полях, вдовж доріг вогонь може перекинутися на житлові будинки. Під час спалювання стерні на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні стати причиною короткого замикання ліній електропередач. Випалювання сухої трави часто призводить до торф’яних пожеж у тих районах, де є поклади торфу.
Хоча на захисті навколишнього середовища стоїть законодавство України, деяких громадян не лякає і адміністративна відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки. Нагадаємо, що адміністративний кодекс України передбачає відповідальність громадян за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків. На спалювання сухої трави повинен бути дозвіл органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища. За самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф в сумі від 170 до 340 грн, а на посадових осіб — від 850 до 1190 гривень.

Автор: Ян ПРУГЛО, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 серпня 2010, 14:00 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації