Вхід | Реєстрація

Мешканці гуртожитків та будинків для малих сімей зможуть приватизувати житло

З метою забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків міста 6 листопада 2009 року виконавчий комітет міської ради прийняв рішення «Про затвердження Положення про порядок передачі у власність громадян жилих приміщень (кімнат) у гуртожитках міста Кременчука».
Положенням про порядок передачі у власність громадян жилих приміщень (кімнат) у гуртожитках міста Кременчука передбачено, що право на приватизацію матимуть громадяни, які на законних підставах тривалий час (не менше п’яти років) фактично проживають у гуртожитках. Після оприлюднення цієї інформації у ЗМІ, кременчужани, що проживають у гуртожитках та будинках для малих сімей, масово почали звертатися в управління житлово-комунального господарства з метою отримати право на приватизацію житла. Щоб зняти соціальну напругу і роз’яснити порядок отримання житла у власність громадянами, що проживають у будинках для тимчасового користування, ми звернулися до начальника управляння житлово-комунального господарства міста Олександра Любенка.
Олександр Анатолійович пояснив, що кременчуцька міська влада прийняла рішення про приватизацію кімнат у будинках для малих сімей та гуртожитках, не чекаючи затвердження відповідного положення Міністерством житлово-комунального господарства України. На одній з останніх сесій міської ради була створена комісія із забезпечення реалізації житлових проблем громадян, які проживають у гуртожитках та будинках для малих сімей. В нашому місті 28 таких будинків. Рішення про дозвіл на приватизацію кімнат по кожному з цих будинків окремо прийматиметься сесією міської ради, після того, як в них буде проведено технічну інвентаризацію та перевірку дотримання паспортного режиму. Тобто управлінням житлово-комунального господарства готуватиметься рішення на сесію міської ради про надання права на приватизацію житла по кожному конкретному будинку з адресою після того, як будуть підготовлені необхідні для цього документи. Вже у грудні поточного року на сесію міськради УЖКГ виноситиме питання про дозвіл на приватизацію житла перших гуртожитків. Наразі в них проводиться технічна інвентаризація, перевіряється відповідність жилих кімнат інвентарним номерам справ, які знаходяться в МБТІ, комісією перевіряється право дотримання мешканцями цих будинків паспортного режиму. Тобто, якщо громадяни проживають там п’ять років і більше, вони без перешкод отримають можливість приватизувати житло, якщо ж люди тільки зареєстровані, а свої кімнати здають в оренду іншим особам, і не проживають тут більше року, вони втрачають право на приватизацію цих кімнат. Як правило, у цих випадках і виникає найбільше спірних питань, які вирішуватиме спеціальна комісія створена при виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради, яку очолює заступник міського голови Микола Порицький.
Начальник управління житлово-комунального господарства міста Олександр Любенко просить кременчужан, які проживають у гуртожитках та будинках для малих сімей, не хвилюватися, адже протягом наступного року всі, хто відповідно до затвердженого положення має право на приватизацію житла, обов’язково зможе реалізувати його. Він зазначає, що питання по всім 28 гуртожиткам та будинкам для малих сімей одночасно вирішити неможливо. Процес приватизації таких будинків розпочався тільки у 2009 році, він продовжуватиметься і в 2010, у наступному році керівництво міста планує у всіх 28 будинках для тимчасового проживання провести інвентаризацію, перевірити дотримання паспортного режиму і надати всім мешканцям право на приватизацію. Інформація про те, мешканці якого будинку отримали право на приватизацію і можуть звертатися до відповідних служб, буде з’являтися у засобах масової інформації після чергової сесії міської ради.
Олександр Любенко зазначив, що після приватизації кімнат будинку, мешканці матимуть право створити об’єднання співвласників, по типу тих ОСББ, які сьогодні вже існують у Кременчуці, фахівці управління житлово-комунального господарства надаватимуть посильну допомогу у створенні таких об’єднань.
Крім того, начальник УЖКГ запевнив, що мешканці тих відомчих гуртожитків, які будуть передані до комунальної власності міста, теж отримають право на приватизацію житла.

Автор: www.kremen.mvk.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2009, 10:43 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації