Вхід | Реєстрація

Удовіченко:«Ціновий ажіотаж штучно створений тими, хто хоче отримати надприбутки»

Про це, зокрема, сказав в інтерв’ю журналістам голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. «Аби населення області отримало можливість придбати сільськогосподарську продукцію безпосередньо від виробників, без націнок перекупників, обласна влада на виконання доручення Кабміну на території всієї Полтавської області, зокрема в Полтаві, Кременчуці, Лубнах та кожному районному центрі, організувала ярмарки».
Тільки в Полтаві участь у роботі ярмарку узяли понад 50 сільгосппідприємств із Котелевського, Шишацького, Полтавського, Чутівського та інших районів області. Зокрема, кілограм картоплі мешканці міста могли придбати по 3.50 грн., перцю - по 3 гривні, баклажанів - по 3.50 грн., десяток яєць коштував від 6.00 до 6.50, гречка - 9-10 гривень за кілограм. Качок продавали по 35 гривень за штуку, півнів - по 15 гривень за штуку.
«Така форма торгівлі дасть можливість людям безпосередньо у виробників придбати ці продукти, з іншого боку - ми збиваємо ціновий ажіотаж, штучно створений тими, хто хоче отримати надприбутки», - наголосив Олександр Удовіченко. Кожні вихідні упродовж наступних двох місяців такі ярмарки сільськогосподарської продукції триватимуть на території всієї області.
Нагадаємо, на Полтавщині сформований регіональний ресурс продовольчого зерна. Упродовж маркетингового року ціни на соціальні сорти хліба залишатимуться стабільними.

Автор: Тетяна Сепіта, poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2010, 17:34 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації