Вхід | Реєстрація

Аптекарів «накрили»

Кабмін зафіксував граничні ціни на ліки, що користуються особливим попитом у період епідемії грипу та ГРВІ. Податкова міліція провела перевірку майже 80-ти аптек. Третина з них завищувала ціни на медичні препарати.
Уряд вніс до списку 15 найменувань найпотрібніших лікарських засобів у період епідемії грипу. Про це «КП» писала у № 45 (230) від 5.11.2009 р. Ми вказали ціни всіх препаратів із переліку, щоб громадяни не піддавалися на спекуляції. Як стало відомо, принципову позицію у ціновому питанні вирішили відстоювати не лише в нашій редакції. Двоє кременчужан звернулися до подат­кової міліції зі скаргою на те, що в деяких аптечних точках граничні ціни перевищено. Про сигнал від громадян повідомив начальник штабу відділу податкової міліції Кременчуцької ОДПІ Володимир Яковенко. Він також зазначив, що минулого тижня було проведено масові перевірки аптек і виявлено понад 60 фактів порушень.
Третина з перевірених аптек перевищила відпускні ціни, «наварювала» на марлевих масках, одноразових шприцах та рукавичках. Зафіксовано перевищення цін на «Амізон», «Ампіцилін» та «Ремандатин». У середньому аптекарі завищували вартість товару на 1-2 грн. З одного боку, начебто небагато, але якщо врахувати, що Кабмін встановив вартість масок – не більше 1,5 грн, а в Кременчуці їх продавали по 2,5-3 грн, то можна стверджувати, що перевищення цін становить 100%. Наразі невідомо, скільки сотень або тисяч гривень вдалося зібрати аптекарям завдяки перевищенню цін. Утім відомо, що штраф накладають незалежно від обсягів реалізованої продукції, враховують лише сам факт незаконного збільшення вартості товару.
Подальшу перевірку аптек-порушників проведе Полтавська інспекція з цін, куди кременчуцькі податківці передадуть матеріали.
Зафіксовані Урядом ціни, з якими так суворо боролася податкова міліція, знову змінено. 11 листопада Уряд збільшив відпускну ціну на марлю з 2 грн до 3 грн, а на маски – з 1,5 грн до 3 грн. У період з 30 жовтня по 11 листопада такі ціни були спекулятивними, а тепер – цілком законні.

Додаткова інформація
Кременчуцька податкова міліція інспектує аптеки у Кременчуці, Комсомольську, Кобеляках, а також у Глобинському, Козельщинському та Кременчуцькому районах – загалом близько 100 аптек.

Підпільний маскарад
У Кременчуці викрили підпільне пошиття масок. Заповзятливі підприєм­ці виготовляли ходовий товар із марлі немедичного призначення.
Співробітники податкової міліції Кременчука виявили, що два швейні цехи незаконно шили марлеві пов’язки. Один із них розміщується в Кременчуці, інший – за межами міста. На обох міні-підприємствах трудилося по двоє працівників.
У момент візиту податкової міліції в цехах було виявлено близько 300 м марлі та 80 готових масок, – розповів начальник штабу відділу податкової міліції Кременчуцької ОДПІ Володимир Яковенко. Наразі невідомо, скільки готової продукції встигли реалізувати підприємці. Але поновити виробництво їм буде непросто, адже податкова міліція вилучила швейне обладнання на суму 6 тис. грн. Триває подальша перевірка.

Автор: www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2009, 11:30 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації