Вхід | Реєстрація

Про проект, який коштує майже мільярд доларів

Про проект, який коштує майже мільярд доларів
На прес-конференції міського голови Андрія Матковського повідомлялося про рекордний за обсягом фінансування інвестиційний проект загальною вартістю майже мільярд доларів США.
В Полтаві побудують багатофункціональний комплекс «Левада». Родзинкою його стане перший в Україні і другий у Східній Європі ( подібний є у Москві, але полтавський буде кращим за окремими параметрами) критий гірськолижний спуск зі штучним снігом загальною довжиною 400 метрів і висотою 45 метрів. Також до складу БФК «Левада» увійдуть аквапарк з сімома гірками різної висоти та басейном зі штучною хвилею, висота якої може змінюватися. Багатофункціональний комплекс також включає дворівневий торгово - розважальний центр загальною площею 31 200 метрів квадратних, будівельний гіпермаркет (DIY) площею 11 800 метрів квадратних. Для відвідувачів буде побудована парковка на 3300 місць.
На даний час уже оформлені документи на земельну ділянку (24.5 га), проведені маркетингові дослідження і розроблена концепція.
Міська влада вважає, що спорудження комплексу стане важливим етапом у розвитку туристичної інфраструктури міста, а сам він буде популярним об'єктом як внутрішнього, так і зовнішнього туризму.
Загальна площа комплексу складає 50.5 га, з яких 24.5 га займе БФК «Левада», на іншій частині території (26 га), наші партнери, ізраїльська фірма «ZMH Hammerman LTD» профінансує житловий комплекс з готелями та іншою інфраструктурою.
Успіх комплексу забезпечить його розташування. Так, ділянка розміщена неподалік траси Київ - Харків (міжнародний транспортний коридор Захід - Схід), неподалік річки «Ворскла» з її живописними краєвидами, неподалік однієї з найкращих зон відпочинку та житлового масиву «Левада». Суттєво і те, що в 90-хвилінній доступності до об'єкта проживає 5 млн. людей, а в 30-40- хвилинній – півтора млн.
Загальний розмір іноземних інвестицій майже мільярд доларів, з яких доля БФК «Левада» складає понад 100 мільйонів, житлового комплексу з готелями та інфраструктурою - понад 800 млн. дол. США.

Автор: www.meria.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2009, 12:21 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації