Вхід | Реєстрація

Проблеми громадського трнаспорту Машівки вирішуються

Про проблеми транспортного сполучення району та те, як вдається їх розв’язувати, розповідає заступник голови райдержадміністрації Віталій ПОЛОВИНКА.
На цей час у районі налічується 9 приміських та 11 міжміських маршрутів. Усі центральні села мають автобусне сполучення із районним центром. Донедавна лише дві сільські ради району більше року не мали сполучення з Полтавою — Павлівська і Старицьківська. Причина в тім, що перевізники відмовляються обслуговувати так звані збиткові, неперспективні маршрути. Мовляв, пасажирів тут зовсім мало.
Але ж та невелика кількість — також люди. Щоб відпрацювати маршрут на Павлівку, довелося майже місяць співпрацювати з облдержадміністрацією. Адже після введення в дію Закону України «Про автомобільний транспорт»  у новій редакції (у жовтні 2006 року) та припинення роботи конкурсного комітету РДА, проведення конкурсів на приміських маршрутах, що не виходять за межі району, здійснює обласна державна адміністрація. Тому, щоб відкрити новий маршрут, треба набагато більше часу, ніж раніше. А це негативно впливає на обслуговування жителів району.
Із 7 вересня виходить у рейс автобус сполученням «Павлівка-Полтава». Приватний підприємець із Полтави Віталій Анатолійович Ступак здійснюватиме два зворотних рейси до обласного центру.
Зараз проводиться робота стосовно  пуску маршруту «Сонячне-Полтава».
На сесії районної ради депутат із Сахнівщини Віра Собакар подала запит із проханням мешканців сільської ради перенести рейс до райцентру на більш ранню годину. Автобус «Петрівка-Машівка» із Сахнівщини відправляється о 9.30 і у людей дуже мало часу, щоб повирішувати в райцентрі всі свої питання. Як повідомив перевізник Андрій Фітель, звернення про перенесення часу відправлення із Сахнівщини на 7 годину 40 хвилин до АТП уже надійшло і незабаром автобус вийде у рейс у зручний для сахнівщинців час.
Для покращення пасажирських перевезень районною державною адміністрацією проводиться постійна робота. Мета — зробити цю послугу відповідною до соціальних нормативів.

Автор: www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2010, 16:21 | Машівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації