Вхід | Реєстрація

Ще не перевелися козаки в Украні!

Ще не перевелися козаки в Украні!
4 вересня 2010 року Український атлет Дмитро Халаджі (на фото) знаходився під трактором під час встановлення силового рекорду на других Всеукраїнських тракторних змаганнях «Трак Прохват — 2010», у балці «Тубай» (село Трудове Сімферопольського р-ну, Крим).
У чотирирічному віці Дмитро Халаджі отримав найсильніші опіки, пережив 7 операцій і 12 переливань крові, у сім років учився заново ходити, настільки були атрофовані м'язи після хвороби. І хто б міг подумати, що цей слабкий здоров'ям хлопчик зможе займатися спортом і, подорослішавши, стати всесвітньо відомим силачем?
За його плечима 18 рекордів. Перший він установив 7 квітня 2005 року в Московському цирку на Цвєтному бульварі. У присутності світових знаменитостей, гостей столиці й представника Книги рекордів Гіннеса Сьюзі Моріс богатир підняв рукою камінь вагою 152 кг. Президент Росії Володимир Путін, який був присутнім під час встановлення рекорду в Москві, вручив Дмитрові Халаджі золотий годинник. Силач побив рекорд, який протримався 2600 років. При розкопках Олімпії в Древній Греції знайшли камінь вагою 143 кг. На ньому був напис: «Я, Бібон, син Фола, підняв над головою цей камінь і жбурнув геть». З тих пір нікому не вдавалося побити цей рекорд. Усі спортсмени, які намагалися це зробити, осилювали лише 118 кілограмів і то у вигляді штанги, але ніяк не каменя.

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2010, 09:54 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації