Вхід | Реєстрація

Зустріч у Млинах

Нещодавно в селі Млини Гадяцького району відбулася зустріч учнів початкової школи, які навчалися й закінчили її в різний час. За період існування школи, з 1947 по 1975 роки, з її стін вийшло понад 300 осіб. Цікава сама історія будинку цієї школи. На початку ХХ століття його побудував місцевий підприємець Терентій Фесик, як власний будинок, але після революції його було націоналізовано й із 1947 року передано школі. Влітку цього року, онук Фесика, Василь Фесик, разом із депутатом Лисівської сільської ради Дмитром Коваленком, Надією Драна й Н. Коваленко, вирішили організувати зустріч колишніх учнів уперше, за всі ці роки. Інформацію по телебаченню й радіо дати вони не могли. Запрошення передавалися від одного до іншого, і «циганське радіо» спрацювало. Неймовірно, але факт. На зустріч зібралося майже 60 осіб із різних міст і сіл! Із Дніпропетровська приїхала Надія Варій, із Лисівки — Яшко Ботвина, з Лубен — сам Василь Фесик, з Москви — Галина Бездудна. Спеціально на цю зустріч приїхала з далекої Фінляндії (Гельсинкі) Ольга Марченко. Люди різних професій: доярки й трактористи, шофери й теслі, учителі й інженери, зібралися за одним столом, як найближчі родичі. У будинок клубу, що було побудовано одразу ж після війни, прийшли люди, що не бачили один одного багато років. Незважаючи на різницю у віці (від 45 до 80 років), всі сіли за спільний стіл. На вулиці, на багатті, було зварено лісову кашу та юшку. Кожен приніс із собою до столу те, що міг. Зі сцени клубу, до якого ходили вони ще підлітками, юнаками й дівчатами, звучали пісні їхньої молодості та юності, теплі слова, згадували однокласників і вчителів. Жарти й сміх не змовкали до пізнього вечора. Перед клубом, на імпровізованому танцмайданчику, танцювали й веселилися, як у кращі роки своєї молодості. Розходилися по домівках уже затемна, домовившись, що зустріч ця не буде останньою.

Автор: Микола Тарунтаєв, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2010, 16:11 | Гадяч |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації