Вхід | Реєстрація

Инваспорт. 9 золотих медалей!

Инваспорт. 9 золотих медалей!
Такого врожаю золотих медалей легкоатлети ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» не збирали на спартакіадах «Повір у себе» вже десять років. Таку ж кількість золотих нагород кременчуцькі спортсмени отримали в далекому 2000-му році. А ще тоді, як і тепер, було два «срібла». Тож маємо повне повторення рекорду за кількістю медалей.
Як і торік, відразу три нагороди найвищого ґатунку виборов Богдан Любарец. У молодшій віковій групі в змагальному класі T, F - 37 (помірні наслідки ДЦП – геміпарез) учню 6-Б класу Кременчуцького ліцею №4 не було рівних у бігу на 60 та 100 метрів, а також в стрибках у довжину. В усіх трьох дисциплінах Богдан встановив нові рекорди спартакіади, перевершивши свої ж торішні досягнення, а на дистанції 60 м вперше виконав норматив 1-го юнацького спортивного розряду. Разом із ним змагався його одноліток, учень 6-го класу ЗОШ №13, дебютант фіналів спартакіад «Повір у себе» Сергій Потоцький. В активі Сергія – два «золота» (у бігу на 200 м і в метанні м’яча) та одне «срібло» (у бігу на 100 м, де Потоцький фінішував слідом за Любарцем). Такий же комплект нагород отримала ще одна дебютантка спартакіад, 11-річна Лейла Куровська (ЗОШ №22). У змагальному класі T, F – 35 (важкі наслідки ДЦП – нижній спастичний парапарез) вона посіла перші місця в бігових дисциплінах на 60 та 100 м, а також була другою в метанні м’яча. До цього ж на 60-метрівці одна з наймолодших учасниць змагань сенсаційно виконала 3-й дорослий розряд і тому, напевно, авторитетна комісія під керівництвом начальника оргвідділу Укрцентру «Інваспорт» Алли Чаплигіної відзначила Лейлу Куровську спеціальним призом президента Національного комітету спорту інвалідів України, народного депутата України Валерія Сушкевича – великим кубком і туристичною десятидобовою путівкою на Чорне море. До речі, цим призом нагороджуються спортсмени з важкими ураженнями за високі спортивні досягнення.
У старшій віковій групі в змагальному класі Т – 35 дві золоті медалі виборов Влад Косюк. Перемігши в бігу на 100 та 200 м, цьогорічний чемпіон України серед дорослих встановив нові рекорди спартакіади «Повір у себе» та свої особисті досягнення, а також підтвердив норматив 2-го спортивного розряду на обох дистанціях. Усіх спортсменів ДЮЦСІ «Оріяна» до змагань в Євпаторії готувала тренер вищої категорії Ірина Зикова, а Сергієм Потоцьким ще опікується заслужений тренер України Микола Севрюк. Значних зусиль до тріумфу наших спортсменів доклали мати Лейли Куровської – Наталя Куровська, яка представляла ДГО «Оріяна» в Євпаторії, та бабуся Сергія Потоцького – Раїса Георгіївна Потоцька.
Не залишилися без нагород й вихованці Полтавської обласної ДЮРСШІ. На їхньому рахунку вісім медалей: 4 золоті, 3 срібні та 1 бронзова. Серед молодших (клас Т, F – 35) підопічна тренера Тетяни Вірченко, полтавчанка Наталя Капко стала кращою в метанні м’яча та фінішувала другою в бігу на 60 та 100 метрів. У старшій віковій групі обидві дистанції (на 100 та на 200 м) виграла Ірина Мартиненко з Пирятина. Вихованка тренера Валентини Скочко виступала в змагальному класі Т - 36 (середні наслідки ДЦП – тетрапарез). У цій же віковій групі серед спортсменів із вадами слуху перше місце в штовханні ядра посів полтавський атлет Владислав Пліш, а його землячка Інна Доценко ( у тому ж таки штовханні ядра серед дівчат) задовольнилася «сріблом». До своєї скарбнички Владислав додав і «бронзу» в бігу на 100 метрів. Обидва (і Пліш, і Доценко) тренуються в Анатолія Аксьонова.
У загальнокомандному заліку спартакіади «Повір у себе» за підсумками виступів на двох етапах (у червні – в «Артеці», у вересні – в Євпаторії) в усіх видах спорту збірна команда Полтавщини посіла почесне друге місце. Попереду лише потужна та значно багаточисельніша команда Харківської області. Нагадаємо, що в «Артеці» чемпіонкою спартакіади з шахів у старшій віковій групі стала представниця «Оріяни» - Олена Кісільова з Білецьківки.
21 вересня на залізничному вокзалі станції Кременчук тріумфаторов із квітами та подарунками від керівництва ДГО ДЮЦСІ «Оріяна», опікунської ради організації та президії Кременчуцького міського товариства інвалідів зустрічали заступник голови правління «Оріяни» Вікторія Берчук, заступник голови батківського комітету Ірина Любарец, тренер спортсменів Ірина Зикова та представник опікунської ради ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» Наталя Вабіщевіч.
Правління нашої організації висловлює подяку керівництву КП «Контакт Плюс» (директор Петро Савенко, головний бухгалтер Алла Лифар), міському голові Миколі Глухову та адміністрації комунальної ДЮСШ «Авангард» (директор Іван Смородський, завуч Наталя Крамаренко) за сприяння в підготовці легкоатлетів ДГО ДЮЦСІ «Оріяна».

Автор: www.ariana.ucoz.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2010, 10:59 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації