Вхід | Реєстрація

Селян найбільше турбують ремонт доріг, освітлення вулиць та врегулювання цін

У Котелевському районі розпочалися повторні громадські слухання в селищній та сільських радах з питань виконання керівниками районних служб, головами територіальних громад району зауважень та пропозицій жителів району, висловлених на попередніх слуханнях, що відбулися у липні-серпні цього року. Мета слухань - налагодження конструктивної співпраці місцевих органів виконавчої влади та територіальних громад.
Під час липнево-серпневих слухань до керівництва району надійшло більше 400 звернень, жодне не залишилося без реагування.
Тепер із чистою совістю посадовці знову зустрілися із жителями сіл - їх пропозиції врахували, проблеми та прохання по можливості вирішили, щоб повернути довіру людей до влади. Перші зустрічі голови райдержадміністрації Тетяни Корост, голови районної ради Василя Тимошенка, керівників районних служб із громадськістю, в рамках повторних громадських слухань відбулися в селах Чернещина та Михайлове Котелевської селищної ради.
Виступаючи перед жителями сіл, Тетяна Михайлівна проінформувала про вирішення конкретних проблемних питань, які порушувалися під час слухань.
Першим етапом стане упорядкування вулиць та кладовища села Чернещина, шляхом залучення безробітних районного Центру зайнятості до виконання громадських робіт, розчистка електромереж в с. Михайлове від дерев. У подальшому вирішать питання розрахунку по орендній платі за земельні паї, за місцем проживання громадян. В селі Чернещина планується оновлення ФАПу, очищення ставка та розведення в ньому риби, ремонт мосту, продовжиться газифікація населеного пункту, у Михайловому - упорядкування території села, налагодження освітлення вулиць.
Взяли на контроль і питання відповідності цін на балонний газ, завезення дров ветеранам війни та праці.
Оскільки слухання проходили у неформальні атмосфері, то й люди не соромилися піднімати питання, які їх турбують - ремонт доріг і освітлення вулиць, врегулювання закупівельних цін на молоко і створення молокоприймальних пунктів, порядку оформлення субсидій та оформлення права власності на житло, причин припинення безоплатної приватизації землі та повернення втрачених заощаджень, попередження крадіжок із приватних садиб.
На всі ці питання представники служб району дали вичерпні відповіді та взяли їх на контроль.
Громадяни цікавилися і соціально-економічним розвитком району. Керівники ознайомили присутніх із роботою, яка на даний час проводиться в районі по реформуванню в галузях охорони здоров'я, освіти, культури та проведенню благоустрою населених пунктів.
Поділилися планами на майбутнє. «Мета органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району - почути кожного, знати проблеми громадян і обов'язково намагатися їх вирішувати, адже жителі району чекають від влади ініціативи та практичних дій. Ми все більше займаємося конкретними справами, активізуємо громадськість району, аби кожен не тільки ставив проблеми, але й пропонував, як їх вирішити» - зазначила Тетяна Корост, підводячи підсумки зустрічей.
Повторні громадські слухання відбудуться протягом жовтня у населених пунктах селищної та сільських рад району, повідомили Новинам Полтавщини у Котелевській районній державній адміністрації.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2010, 15:20 | Котельва | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації