Вхід | Реєстрація

Почастішали нещасні випадки на ХК "АвтоКрАЗ"

Нещасні випадки на робочому місці стали майже нормою для ХК "АвтоКрАЗ" - переконливо зазначив начальник юридичного відділу теруправління Держгірпромнагляду по Полтавській області Василь Шумейко. За даними відділу, з початку цього року на підприємстві травмувалося 7 працівників, 1 з них – загинув. Останній випадок в компанії стався 10 листопада. Того дня, електромонтер з ремонту електрообладнання служби енергетика отримав завдання зняти підшипник з валу електродвигуна. Оскільки завдання було для нього надважке, чоловік попросив допомоги у іншого працівника. Разом вони встановили ротор електродвигуна на робочий стіл гідропреса.
Під час натискання повзуна преса на вал, зовнішня обойма лопнула, й осколок потрапив в обличчя електромонтеру та травмував праве око та брову.
Комісією теруправління Держгірпромнагляду по Полтавській області проведено позапланову оперативну перевірку управління інструментального виробництва підприємства. За результатами перевірки виявлено чимало порушень, зокрема і те, що потерпілий був допущений до роботи без проходження повторного інструктажу з охорони праці. За такий стан справ, наглядовці вручили припис керівникові підприємства, призупинили 39 одиниць технологічного обладнання, до адміністративної відповідальності притягнули в.о. начальника управління інструментального виробництва.
"Взагалі, розслідування останніх нещасних випадків на виробництві області свідчить, що основною причиною травмувань є безконтрольність з боку керівництва. На жаль, не всі керівники підприємств це розуміють і навіть не завжди поспішають усунути порушення, що виявили наші інспектори під час перевірок", - прокоментував Василь Шумейко.

Автор: Прес-служба Держгірпромнагляду в області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2009, 10:24 | Кременчук | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації