Вхід | Реєстрація

Іван Іванов - володар Кубка України

Наш земляк, 21-річний майстер спорту з Комсомольська Іван Іванов став переможцем Кубка України 2010 року з триатлону. Його перемога в Маріуполі стала чи не найбільшою сенсацією на цьогорічних національних змаганнях.
Іванов на фініші з перевагою майже у півхвилини випередив 25-річного майстра спорту міжнародного класу, члена збірної України Олексія Сюткіна з Черкас. Цікаво, що у цьогорічному рейтингу ФТУ (Федерації триатлону України) Сюткіну не має рівних - він впевнено очолює національний рейтинг, маючи у своєму активі 338,7 бала. А наш земляк Іван Іванов у національному рейтингу має показник майже у 20 разів нижчий - 18,3 бала і перебуває у ньому на 12-й позиції. Але Сюткін у складі збірної України постійно бере участь у міжнародних змаганнях європейського та світового рівнів. Тому у всесвітньому рейтингу ITU (Міжнародного союзу триатлона) він має навіть більше балів, ніж в національному рейтингу, - 461 і перебуває на 62-й позиції серед найсильніших триатлоністів світу.
Але в Маріуполі Іванов впевнено переміг майстра спорту міжнародного класу з Черкас. Причому в кожному з видів триатлону - плаванні, велоспорті та бігу - наш земляк ні в чому не поступався досвідченому авторитету. Навпаки, перевага спортсмена з Полтавщини поступово зростала. А на фініші бігу Іванов випередив Сюткіна майже на 150 метрів. Коли наш земляк уже завершив останню дистанцію змагань, то глядачам і суддям, які зібралися на фініші, треба було дивитися практично "в бінокль", щоб зрозуміти: хто наступним наближається до фінішу. І лише майже через півхвилини фінішував срібний призер Кубка України Олексій Сюткін. А потім ще з більшим відставанням фінішував бронзовий призер харків'янин Антон Вітолін, який у національному рейтингу перебуває на 6-й позиції і має у вісім разів більше рейтингових очок (146,5), ніж наш земляк - тріумфатор Кубка України Іван Іванов.

Автор: Ігор ЧЕРЧАТИЙ, www.fcvorskla.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 жовтня 2010, 16:21 | komsomolsk | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації