Вхід | Реєстрація

Наше вподобання айкідо - мистецтво захисту від агресії

Наше вподобання айкідо - мистецтво захисту від агресії
Учні Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату ім. Є.П.Кочергіна взяли участь в районному семінарі з Айкідо
Головна ідея айкідо - елітного виду східних єдиноборств - захистити себе від агресії та не дати супротивнику її проявити. Цьому високому мистецтву захисту навчаються учні Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату в клубі айкідо «Мотокукай», який був створений за підтримки В.М.Беседи, теперішнього голови райдержадміністрації, у 2008 році і з тих пір учні школи досягли значних успіхів у вивченні цього захоплюючого виду східних єдиноборств, як найвищого рівня самозахисту та самовдосконалення. Взагалі, тренування в клубі «Мотокукай» проходять 7 разів на тиждень.
Сюди входять: вивчення техніки, історії та філософії айкідо; спортивні ігри; перегляд фільмів із виступами видатних майстрів як сучасного айкідо, таких як Ямада, Сігал, Бенедетті, так і виступи засновника айкідо великого японського майстра Моріхея Уешиби. Особливе значення для фізичного та духовного розвитку дітей, їх світогляду та формуванні любові до рідного краю, патріотизму, колективізму, взаємовиручки, взаємоповаги мають туристичні водні походи на байдарках, лижні прогулянки по мальовничих місцях України. Але найбільше захоплення дітей викликає та мить, коли вони виходять в білосніжних кімоно на татамі, щоб вивчити високе мистецтво айкідо зі своїм вимогливим тренером Кожушко С. О. який прагне в учнях досконалості в усьому - навчанні, творчості, спорті, житті і постійно нагадує, що головне - це духовний ріст. Адже коли людина духовно багата - то в неї є все: і здоров'я, і щастя, і радість сходу сонця та відчуття внутрішньої гармонії та спокою.
Філософія айкідо говорить: «Єдиний спосіб змінити світ - це змінити себе, досягнути гармонії з Всесвітом».
В наш час, коли спорт став невід'ємною складовою сучасного життя, коли невпинно ростуть вимоги до освіти, до рівня знань та інформованості учнів, заняття айкідо стають необхідними для збереження здоров'я та росту духовності.

Адміністрація школи-інтернату та педколектив знаходить час та можливості по створенню всіх умов для розвитку учнів, як особистостей, вболівають всією душею за їх життя та здоров'я, за їх щасливе майбутнє. За ініціативи Ольги Григорівни Беседи, директора школи, проведена реконструкція спеціалізованого залу айкідо, до речі першого в Гадяцькому районі, із сучасними роздягальними та душовими кімнатами, прекрасним спорядженням, світлим залом, що відповідає всім вимогам сучасного розвитку мистецтва айкідо, це все відмітив Президент федерації айкідо Кушнір Є.О., який у вересні цього року проводив черговий районний семінар по східних єдиноборствах у стінах Гадяцької школи-інтернату в клубі «Мотокукай». Він заявив, що при такій чудовій матеріальній базі можливо проводити як районні, обласні, всеукраїнські так і міжнародні турніри та семінари. Також він побажав успіхів і здоров'я ентузіастам східних єдиноборств інструкторам Айкідо та Будо Гадяцького району таким як Кожушко Сергію, Круглому Володимиру, Кравченку Анатолію і наголосив, що метою семінару є залучення учнівської молоді до щоденних занять фізичною культурою та спортом, виховання відчуття патріотизму, боротьба із зловживанням наркотиків, тютюну, алкоголю.
Кращими спортсменами районного семінару стали: Кулеба Ярослав, Ребрик Михайло, Свістельник Артем, Бондаренко Олександр, Зубко Денис, Глухота Андрій, Крамаренко Олександр. Такі семінари необхідні, адже вони дають неабиякий поштовх бажання дітей самовдосконалюватися та надихають на нові успіхи. Клуб «Мотокукай», його нові спортсмени з радістю демонструють свою майстерність та навики самозахисту на міських та районних святах: День меду, День Заяру, День вулиці, День козацтва. Тим більше, що гадя чани та гості міста зустрічають їх дружніми аплодисментами, а мер міста Т. М.Савченко ще й щедро обдаровує. Така підтримка гадячанами своїх улюбленців - ой як згодиться на Міжнародному турнірі з айкідо на який запросив кращих спортсменів школи-інтернату клубу «Мотокукай» Президент федерації Кушнір Є.О. Турнір відбудеться у м. Полтаві у жовтні, де на татамі потрібно буде довести свою перевагу над суперниками в технічному, фізичному, психологічному та тактичному планах.
Клуб «Мотокукай» об'єднує дітей, які увібрали в себе кращі риси, таланти і обдарування наймолодших представників нашого суспільства, зичить всім особистого щастя, здоров'я, а школі-інтернату - стабільності та процвітання.

Автор: Батьки членів клубу айкідо «Мотокукай», www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 жовтня 2010, 12:09 | Гадяч | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації