Вхід | Реєстрація

“Розвели” школяра на 600 доларів США

“Розвели” школяра на 600 доларів США
У школах карантин, батьки на роботі, діти … До речі, щодо останніх, то найбільше пощастило саме їм, адже карантин для них - це ті ж самі канікули, під час яких дуже важко всидіти вдома та самостійно “поглинати” науку. Ось і приходить деяким з них “приголомшливі” ідеї щодо того, як “урізноманітнити” своє дозвілля.
Приміром, 20-річний юнак разом зі своїм неповнолітнім другом, учнем однієї із місцевих шкіл Гадяча, вирішили “розкрутити” 14-річного товариша на 600 доларів США. Ідея прийшла миттєво. Гуляючи разом на подвір’ї, один з хлопців промовився своїм друзям, що вдома лежать долари. Ті, не довго думаючи, вигадали жалісливу історію про те, що їм терміново потрібні гроші на ремонт автомобіля. Пообіцявши дуже скоро повернути позичену суму, компанія з отриманими грішми дуже скоро зникла. Разом з ними “розвіялися” й обіцянки.
Як виявили правоохоронці вже потім, гроші були витрачені шахраями на розваги. Повертати їх ніхто не збирався.
Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Такі дитячі пустощі можуть закінчитися для правопорушників щонайменше трьома роками позбавлення волі.
Тож, шановні батьки, звертайте увагу на те, як проводять дозвілля ваші діти, чим вони цікавляться та з ким спілкуються! А ще було б добре тримати у таємниці від маленьких нащадків ті місця в будинку, де зберігаються гроші, адже діти по своїй наївності можуть опустошити сімейний бюджет на кругленьку суму.

Автор: ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2009, 11:02 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації