Вхід | Реєстрація

Я не продаю неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Легкий доступ до алкоголю - це одна з причин, чому неповнолітні особи вживають алкогольні напої. Згідно українського законодавства, продаж неповнолітнім алкоголю є злочином, за яке повинна нестися відповідальність (штраф або втрата дозволу на продаж алкогольних товарів). Не зважаючи на це, продаж алкоголю неповнолітнім є загальноприсутнім явищем, а більшість людей залишаються лише тихими свідками таких порушень.
Саме тому Миргородський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді з метою зосередження уваги громадськості на проблемі продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім, посилення відповідальності за втягування дітей та молоді до вживання алкоголю, тютюну протягом вересня провів акцію "Я не продаю неповнолітнім алкогольні напої та тютюнові вироби". Спеціалістами центру було виготовлено листівки "Я не продаю неповнолітнім алкогольні напої та тютюнові вироби", а волонтери Центру розповсюдили їх у торгових закладах, де продаються тютюнові вироби, алкогольні напої, пиво. Також волонтери центру роздавали дітям та молоді буклет "Знай свої права!", який містить витяги із Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів" (офіційно оприлюднений та набув чинності 11 лютого 2010 року).
Через проведення соціальної інформаційної акції "Я не продаю неповнолітнім алкогольні напої та тютюнові вироби", яка, до речі, проводиться на загальноукраїнському рівні, організатори прагнуть змінити ставлення продавців та свідків продажу алкоголю, пива та тютюнових виробів неповнолітнім із позиції невтручання на позицію звернення уваги на те, що це злочин.

Автор: В.В.МАКСИМОВА, спеціаліст Миргородського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 жовтня 2010, 11:44 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації