Вхід | Реєстрація

Гадяччани повернулись переможцями «Форуму мистецтв слов’янських народів»

Гадяччани повернулись переможцями «Форуму мистецтв слов’янських народів»
У кримському місті Лівадія наприкінці вересня проходив фестиваль – конкурс «Форум мистецтв слов’янських народів» за участі виконавців у вокально-хоровому, хореографічних жанрах від України, Росії та Білорусі, учасників виставки «Місто майстрів» з усієї нашої країни.
Організатор форума - Міністерство культури і масових комунікацій Російської Федерації. Цей фестиваль проводився за участі і для дітей та молоді всіх слов'янських країн.
Тут були представлені художні колективи та талановиті солісти - вокалісти з Росії (м.Самара, м.Єлець, м.Курськ, м. Омськ) і України (м.Хмельницький, м. Кривий Ріг, м.Ялта, м. Сімферополь).
Полтавську ж область представляв народний ансамбль танцю «Джерело» - керівник та балетмейстер заслужений працівник культури, викладач хореографічних дисциплін Гадяцького училища культури імені І.П.Котляревського Григорій Островний.
Незважаючи на короткий термін підготовки до фестивалю після літніх канікул, колективом була підготовлена програма з семи танців, серед яких були і два конкурсні танці.
Візитівкою колективу стали вокально - хореографічні композиції «Гадяцькі гуляночки» та «Ой, при лужку» .
Джерело» - єдиний творчий колектив, який презентував себе на відкритті фестивалю та заключному гала - концерті.
На фестивалі учасники колективу не тільки мали змогу продемонструвати свою майстерність, але і знайти багато друзів, ознайомитись з архітектурними та історичними памятками культури, відвідати екскурсії по Ялті, врешті - решт - відпочити на морі. Чорне море та сонячна погода налаштували ансамбль «Джерело» на переможний результат.
За високу виконавську майстерність, професіоналізм колектив був нагороджений званням лауреата І премії в номінації «Народний танець». А його керівник - Почесною грамотою та листом - подякою.
На «Форумі мистецтв», вже вдруге, була представлена виставка студентських робіт спеціальності «Декоративно-прикладне мистецтво». Експозицію творчих робіт студентів і викладачів на виставці склали роботи з дипломних та курсових робіт, виконані у різних техніках декоративно-прикладного мистецтва: дереворізьблення, аплікація соломкою, флористика, художній розпис, паперопластика, вишивка.

Автор: О.В.Базавлук, poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 жовтня 2010, 10:53 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації