Вхід | Реєстрація

Представники семи партій підписали у Полтаві Меморандум про чесні вибори

Сьогодні представники Полтавської обласної партії «Партії регіонів», «Сильної України», партії «Відродження», ВО «Батьківщина», Соціалістичної та Комуністичної партій та Народної партії підписали Меморандум про чесні вибори, яке зініціювала місцева організація Партії регіонів.
Перед підписанням, представник кожної партії висловив свої побажання та враження. Найбільше зауважень виказав лідер обласної організації КПУ Олександр Масенко, який в останні хвилини ознайомився з текстом документа, і «підписував Меморандум з пролетарською недовірою». Його обурили останні «брудні» публікації в бік комуністів у місцевій газеті СПУ.
Голова обласної організації «Партії регіонів» Олександр Удовіченко зазначив, що влада лише забезпечує організаційне і технічне забезпечення роботи виборчих комісій. Усі політичні представники є рівноцінними учасниками виборчого процесу та можуть контролювати хід виборів.
Текст Меморандуму говорить за себе - представники партій беруть зобов'язання чесно і відкрито проводити виборчу кампанію, виключається будь-який адміністративний тиск.
Перший секретар Полтавського обкому СПУ Степан Бульба розповсюдив заяву, в якій соціалістів турбує те, що підписання Меморандуму про чесні вибори може стати порожньою декларацією. За даними СПУ, у виборчому процесі залучені особи, причетні до порушень законодавства під час останніх виборів Полтавського міського голови, зокрема, підкупу виборців-студентів на користь Андрія Матковського.
Голова Полтавської обласної організації Народної партії, керівник фракції блоку Литвина в облраді, Костянтин Боровик підтримав ініціативу підписання Меморандуму і підкреслив, що від того, як пройдуть вибори, залежатиме відношення в цілому до України. "Треба не з'ясовувати відносини і не займатися популізмом, а навести лад в державі" - сказав Боровик. Він розкритикував приклад появи «людей-одноднівок», які з'являються лише перед виборами, обіцяють солодке життя людям, а потім і не загадують про громаду, яка їх обрала.
Заступник голови виборчого штабу ВО «Батьківщина», лідер фракції БЮТ в облраді Дмитро Хрістов підтвердив, що є факти тиску і відмови працювати на виборах. В цілому, як позитивний приклад консенсусу і об'єднання політичних сил він навів співпрацю різних фракцій в Полтавській обласній раді, на що бютівці сподіваються і після проведення місцевих виборів.
Свою позитивну підтримку щодо підписання Меморандуму висловили і представники партії «Відродження» та «Сильної України».
Найближчим часом до підписання Меморандуму планує долучитися обласна організація партії "Наша Україна". Зокрема, її голова Іван Близнюк зазначив Новинам Полтавщини, що вони повністю підтримують цю ініціативу. "Просто нас ніхто не запросив і ми не знали про сьогоднішнє підписання" - пояснив свою вісутність Близнюк.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2010, 10:11 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації