Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах організували зустріч поколінь

У Нових Санжарах організували зустріч поколінь
15‑го жовтня у приміщенні медичного центру «Нові Санжари» зібралися представники різних епох — сучасної та радянської.
Ідея організувати таку зустріч виникла у голови Новосанжарської райдержадміністрації Сергія Шовкопляса. Сам у минулому хлібороб, він вирішив зібрати разом колишніх голів колгоспів і нинішніх директорів агроформувань. Також на свято були запрошені практично всі голови райвиконкомів та голови райдержадміністрацій. Окрім колишніх та нинішніх керівників, на зустрічі були присутні агрономи, інженери, економісти. Одним словом, люди, яким було про що розповісти і чим поділитися. Більшість із цих людей у минулому перетиналися по роботі, тому зараз із радістю тиснули одне одному руки, по дружньому обіймалися, розпитували про життя. Дехто із них не бачився десятки років…
Зустріч проходила у відкритому форматі. Запрошені та гості, зручно розсівшись за столами, уважно дивились слайд-презентацію про минуле життя району. На старих фотокартках дехто з них упізнавав себе і весело посміхався. Мовляв, було-було…
Після закінчення відеоролика присутніх у залі почали вітати. Спочатку організатор зустрічі Сергій Шовкопляс, після нього — заступник голови обласної ради Іван Момот. Потім голова ради районної — Юрій Лебедин. Юрій Якович у своїй промові, зокрема, згадав про колишні принципи роботи сільгосппідприємств і розповів про сучасні реалії.
— Ми послідовно запроваджуємо нові форми господарювання, — зазначив Юрій Якович. — І, сподіваюсь, що вже незабаром можна буде говорити про вихід на рівень європейської врожайності. А сьогоднішня зустріч дуже корисна в плані обміну досвідом між поколіннями. Тому я дякую, що ви прийшли.
Наступним своїми думками із присутніми ділився голова ради об’єднання товаровиробників району Микола Харченко.
— Мене навчали старші товариші, коли я був молодим хлопцем, — пригадав Микола Олексійович. — І продовжують вчити зараз!
У перерві між виступами учасників зустрічі розважали вокальними номерами учасники художнього колективу центру культури і дозвілля, солісти із музичної школи та цілий ансамбль із нехворощанського БДЮТ. Після чергового виступу мікрофон «ішов» у зал і один із ветеранів ділився своїми спогадами. Так відома усьому району жінка — Катерина Следь — пригадала, як вона, аби підтримати у районі тваринництво, написала записку самому генеральному секретарю Леоніду Брежнєву. А вже зовсім сивий, але іще міцний Богдан Дроботенко(на фото) пригадав свої 20 років у Новосанжарському районі.
— Я був наймолодшим головою виконкому, — розповів Богдан Павлович. — І, можливо, саме тому не боявся підтримувати нововведення і запроваджувати реформи. Як показав час, я тоді не помилився!
Було ще багато виступів і спогадів. Був майстерний спів під баян знаного в районі хлібороба Володимира Косяка. Було багато теплих слів, добрих тостів і… трохи агітації. Але чомусь вмішувати політику до розповіді про таку гарну зустріч зовсім не хочеться. Ми й не будемо. Добре вже те, що організатори зуміли зібрати разом таку кількість відомих і знаних в районі людей. За це — честь їм і хвала. А про вибори ми напишемо в інший час і в іншому місці.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2010, 13:40 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Виборець / 3 листопада 2010, 21:28
Як можна вибрати досьойного, якщо жодного достойного небуло?
2. Олексій / 4 листопада 2010, 22:18
достойних ніколи не буде але анархія теж не вихід!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації