Вхід | Реєстрація

Чим пояснюється небажання людей голосувати?

У нашій області найгірша явка виборців у Полтаві, найкраща — у Чорнухинському районі.
Тільки що на прес-конференції голова обласного штабу Партії регіонів Іван Момот та прес-секретар цієї політичної сили Тетяна Устименко спілкувалися з журналістами з приводу того, як відбувається виборчий процес.
— Чим далі від Полтави — тим кращий показник явки, — сказала Тетяна. Адже перше, що зробили селяни рано вранці, — це виконали свій громадянський обов’язок.
Отже, результати волевиявлення на Полтавщині, за даними Партії регіонів, станом на 15:00 31 жовтня такі. У Чорнухинському районі проголосували 48,6% виборців, у Лубенському — 43,8%, в Оржицькому — 42,8%, Найгірша явка у містах Кременчуці та Полтаві — 31,6% та 18,8% відповідно. Причому в Октябрьському районі обласного центру проголосувало лише 11,7% громадян.
— Іване Михайловичу, чим пояснюється така низька явка електорату? Чи не вважаєте, що люди зневірилися у виборах?
— Частково я згоден з постановкою вашого запитання. Нинішня активність виборців на 20% менша, ніж була на останніх президентських виборах. Це пояснюється багатьма причинами. Частина людей не голосує взагалі, частина — тому що зневірилася, частина — тому що не хотіла стояти у чергах до кабінок. Але, думаю, остання категорія прийде пізніше та заповнить усі 7 бюлетенів. Недарма ж вибори сьогодні триватимуть до 22:00.
З іншого боку, я вже неодноразово про це казав, у розвинутих країнах явка виборців низька. Це ознака демократичних країн, тому, думаю, Україна наблизилася до демократичних стандартів Європи, — так відповів на запитання «Полтавщини» Іван Момот.

Автор: Анна Довгошей, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2010, 10:46 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації