Вхід | Реєстрація

Справа нового мосту жива!

Справа нового мосту жива!
«Міст у Кременчуці буде!»,  – заявив заступник мера Володимир Тараторін. За його словами, у наступному році зроблять проект, а в 2012 р. уже розпочнеться будівництво.
Проблема мосту знову спливла напередодні виборів. 22 жовтня заступник міського голови Володимир Тараторін провів прес-конференцію для журналістів, а 27 жовтня в мерії відбулася виїзна нарада за участі представників міністерств економіки та фінансів, міської влади і проектантів.
Ще до приїзду високопосадовців Володимир Тараторін з упевненістю заявив, що результати зустрічі однозначно підуть на користь місту: «Уряд прийняв важливе рішення – затвердити технічну документацію».
Оптимістичні прогнози чиновника викликали сумніви у журналістів: чи не стане новий міст знову розмінною картою напередодні виборів, які гарантії і терміни називають посадовці? Володимир Тараторін передбачав такі запитання:
— Ви запитаєте, чи є впевненість у цьому? Я обіцяв, що ми до виборів підпишемо ТЕО, сподіваюся, так воно і буде. У Державному бюджеті-2011 передбачать кошти на створення робочого проекту, який завершать упродовж року. Таким чином, можемо реально розпочати будівництво вже у 2012 р.
За словами заступника мера, вартість робочого проекту – 21 млн грн, а взагалі на міст з під’їзними шляхами потрібно 1,5 млрд доларів. Наразі відомо, що мерія знайшла потенційних інвесторів в Європі, США та Китаї, але конкретно з іноземними партнерами визначатимуться пізніше  – на стадії розробки проекту. На думку Володимира Тараторіна, доцільно залучити іноземний капітал терміном, наприк­лад, на 30 років із відстрочкою виплат у перші 6 років будівництва:
— Міст зводитимуть за кошти держави, іноземних інвесторів та частково – місцевого бюджету. При цьому проїзд не буде платним, мова йде про виділення коштів на пільгових умовах під урядові гарантії.
За прогнозами Володимира Тараторіна, будівництво стартує у 2012 р., а завершиться через 7 років. Новий міст планують передати на баланс «Укравтодору».

Економ-варіант не пройде

За проектом, новий міст матиме 6 смуг. «Раніше висловлювали припущення, щоб зекономити та будувати на 3 смуги. Ми цього робити не будемо, бо якщо збудуємо на 3, то так воно й залишиться. Місто розвивається, транспорту щороку стає більше, треба будувати за проектом»,  – зазначив Володимир Тараторін.

До речі
Заступник міського голови В. Тараторін зазначив, що під час виїзної наради міська влада має намір залучитися підтримкою урядовців щодо будівництва школи-дитячого садочка у квт. 278, а також щодо інших нагальних питань життєдіяльності нашого міста.

Історія питання
Варто зазначити, що у 2006 р. з Державного бюджету Кременчуку було виділено 10 млн грн на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва мосту. ТЕО виготовив проектний інститут «Київсоюзшляхпроект», наступним етапом мало б стати затвердження документу Кабміном. Однак питання не вирішується вже майже 2 роки. Міністерство фінансів відмовилося затверджувати техніко-економічне обґрунтування нового мосту у Кременчуці, заявивши, що це питання суто місцевого значення. Водночас міська влада наголошує, що через Кременчук пролягає один з основних загальнодержавних транспортних шляхів «Бориспіль  – Дніпропетровськ - Запоріжжя».
Наприкінці минулого року кандидат у Президенти, а нині Президент України Віктор Янукович підписав з територіальною громадою Кременчука угоду про сприяння у будівництві нового мостового переходу через Дніпро. За словами віце-мера В. Тараторіна, сьогодні Уряд України підтримує місто й обіцяє в бюджеті наступного року передбачити 21 млн грн на виконання робочого проекту, – повідомляє прес-служба міськвиконкому.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2010, 11:42 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації