Вхід | Реєстрація

Польоти наяву

Польоти наяву
Кременчуцько-комсомольська команда «Артславмоторс» посіла 3-тє місце у фіналі Кубка України з мотокросу в класі «open». За цей рік десять мотокросменів підкорили всі гоночні траси України і довели, що місцеві традиції мотокросу переживають друге народження.
Приємна новина – Кременчук відомий в Україні завдяки своїм мотокросменам. Хто б міг подумати, адже єдиний мотокросклуб у місті, який функціонував на базі спорткомплексу «Вагонобудівник», загинув понад 10 років тому. Та, як з’ясувалося, традиції ще живі. Їх, незважаючи на численні перешкоди, здебільшого фінансові, намагаються продовжувати колишні вихованці «Вагонобудівника», серед них – і Сергій Діденко.
Сергій – мотокросмен зі стажем. Його, 8-річного, на маленький мотоцикл «Kawasaki» посадив батько. Мама й не заперечувала, знала – якщо синові щось спало на думку, то вже не відмовити. Тепер уже дорослий Сергій підтримку батьків незмінно відчуває на кожному змаганні.
Мама вже звикла до думки, що син – «мотонаркоман» і жодна травма не зупинить його у бажанні знов і знов долати перешкоди на залізному коні. А травм, переламів, забиттів було й було! А після них – тривалі курси реабілітації, які затягувалися на рік, а то й два. І, здавалося, вже ніколи не схочеться знову сісти на мотоцикл. Але ж ні – гуркіт мотора та звивисті траси ваблять, як у дитинстві, а солодкий смак перемоги не замінить жодне інше задоволення.
Команді, з якою тепер їздить на змагання Сергій Діденко, всього 2 роки. За цей час десять фанатів мотосправи об’їздили всі Кубки та Чемпіонати, які існують в Україні. Колеса їхніх мотоциклів пам’ятають пил трас Боярки, Києва, Чернівців, Черкас, Сміли, Кіровограда, Харкова, Ізмаїла, Прилук тощо.
Вже зараз їхні імена прославляють Кременчук та Комсомольськ на всю Україну. Ще трохи потренуватись – і хлопці могли б посягнути на міжнародний рівень. Але тут біда. Тренуватись у Кременчуці ніде. Команда спробувала зробити трасу в Кам’яних Потоках, але грошей не вистачило. Сергій каже: «Дав би хтось екскаватор, а більше нічого й не треба». Фінансова проблема відчутно гальмує наших мотокросменів. Мотокрос, як і будь-який видовищний спорт, недешевий. А держава від цього виду спорту, на жаль, давно абстрагувалася.
Команда «Артславмоторс» була б щаслива знайти постійну підтримку. Нашим спортсменам дуже кортить заявити про Кременчук за кордоном. У них є талант, бажання та перспектива великих перемог.

Автор: Олена УСКОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2010, 11:44 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації