Вхід | Реєстрація

На Полтавщині водій «Лексуса» смертельно травмував велосипедиста і втік

В ніч з 5 на 6 листопада близько 23 години на 230 кілометрі автомобільної дороги Київ-Харків працівники Лубенської роти ДПС УДАІ УМВС Полтавщини знайшли тіло мертвого чоловіка та понівечений поруч велосипед.
Було очевидним, що людину смертельно травмував невідомий транспортний засіб. Працівники ДАІ негайно повідомили про «знахідку» чергову частину Хорольського райвідділу міліції.
За кілька хвилин слідчо-оперативна група райвідділу прибула на місце трагедії. В процесі роботи міліціонери з’ясували особу загиблого чоловіка. Ним виявився 36-річний мешканець села Ковтуни Хорольського району на ім’я Анатолій.
Правоохоронці з’ясували, що Анатолія, який рухався по автодорозі велосипедом, збив невідомий транспортний засіб, водій якого з місця пригоди втік. Було також встановлено, що смерть чоловіка настала недавно, а отже далеко втекти зловмисник не встиг.
Для виявлення та затримання втікача була дорога кожна хвилина. Розуміючи це, правоохоронці зорієнтували весь особовий склад міліції, особливо ДАІ, на затримання.
Начальник УДАІ УМВС області Олександр Штепа говорить, - «поки слідчо-оперативна група збирала докази та проводила огляд місця події, пости ДАІ вже працювали в режимі особливої уваги. Така оперативність працівників міліції дозволила практично по гарячих слідах затримати зловмисника. І хоч утікач вже був далеко від місця скоєння злочину, працівники Кобеляцької роти ДПС ДАІ не дали йому можливості виїхати за межі Полтавської області.»
Саме у селі Бутенки Кобеляцького району наряд працівників дорожньо-патрульної служби зупинив автомобіль «Лексус», яким керував 31-річний мешканець міста Червоноармійськ, Донецької області, на ім’я Роман. При огляді транспортного засобу міліціонери побачили  на кузові автівки сліди крові та незначні пошкодження, характерні для дорожньо-транспортної пригоди. Розуміючи, що це може бути саме той, кого вже розшукують колеги по всій області, працівники ДАІ водія з його автомобілем затримали та доставили до Кобеляцького райвідділу міліції для проведення подальшої перевірки.
Зрозумівши, що працівники міліції розшукують саме його, чоловік одразу зізнався правоохоронцям у скоєнні дружньо-транспортної пригоди на Хорольщині.
Ще кілька хвилин тому Роман сподівався, що він оперативно залишить Полтавську область, приїде додому, відремонтує незначні пошкодження автомобіля і таким чином уникне відповідальності за спричинену смерть велосипедисту. Але завдяки професіоналізму працівників Кобеляцької роти ДПС реалізувати свої плани йому так і не вдасться. Хоч до кордону із Дніпропетровською областю Роману залишалось проїхати лише близько 30-ти кілометрів.
Наразі водій затриманий, а автомобіль поміщений на майданчик для зберігання затриманого транспорту. По факту ДТП відносно Романа вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 286 частиною 2 Кримінального кодексу України. Санкція цієї частини статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років.

Автор: Юрій Сулаєв, начальник ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 листопада 2010, 12:01 | Лубни | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації