Вхід | Реєстрація

Епідемії свинячого грипу цієї зими не буде

У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують, що цієї зими епідемії свинячого грипу вдасться уникнути.
Представники ВООЗ також відзначають, що рік тому така пандемія дійсно мала місце і спростовують чутки про штучно посіяну паніку, повідомляє Корреспондент.
— Якщо говорити про торішній штам — AH1N1 — то він у цьому році, ймовірно, не призведе до масових захворювань. Втім, ми очікуємо традиційного сезонного грипу, і інфекції спричинить або той же AH1N1, або ж вірус Н3N2. І кращим способом запобігти захворюванню на грип є щеплення. Особливо це стосується груп ризику , — заявив в ефірі Першого національного каналу України представник ВООЗ Грегорі Гертль.
Коментуючи звинувачення комісії з охорони здоров'я ПАРЄ у необгрунтованому роздмухуванні паніки навколо грипу, він зазначив, що минулого року пандемія свинячого грипу справді була.
— Безумовно, пандемія була. Минулорічний вірус — це був вірус, який виявили вперше, і дуже небагато, якщо взагалі хто-небудь, мали імунітет проти нього. Поширився він буквально за кілька тижнів по всьому світу. Тому він мав усі ознаки пандемічного вірусу , — пояснив представник ВООЗ.
Нагадаємо, однак, що Міністерство охорони здоров'я України очікує збільшення випадків захворювання на грип та ГРВІ в кінці листопада.

Автор: Андрій Кадук, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 листопада 2010, 14:44 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації